Do Prahy dorazí skladatelé hudby k seriálu Stranger Things. Vystoupí na festivalu Film Music Prague

Do Prahy dorazí skladatelé hudby k seriálu Stranger Things. Vystoupí na festivalu Film Music Prague  

Členové kapely S U R V I V E Michael Stein a Kyle Dixon vystoupí vůbec poprvé v České republice. Na koncertu, který se uskuteční v rámci festivalu Film Music Prague, uvedou hudbu z populárního seriálu Stranger Things.

Oblíbený seriál stanice Netflix Stranger Things se stal i spolu se svým soundtrackem od Michaela Steina a Kyla Dixona celosvětovým popkulturním fenoménem. „Skladatelé chystají pro pražský koncert také netradiční stage design, který připomene atmosféru první a druhé sezóny seriálu,“ vysvětluje Nikola Bojčev, umělecký ředitel festivalu Film Music Prague, který se tentokrát uskuteční v termínu od 1. do 4. února 2019. Třetí řada seriálu Stranger Things odstartuje jen o něco málo později – v létě příštího roku.

„Jsme nadšení, že se podařilo dojednat koncert takového formátu. Kyle a Michael vytvořili úchvatnou poctu hudbě 80. let. Vidět je na pódiu za synťáky bude nezapomenutelný zážitek,“ dodává Bojčev. Koncert ponese název Kyle Dyxon & Michael Stein perform Stranger Things a proběhne v sobotu 2. února v pražském Foru Karlín.

Dixon se Steinem obdrželi za hudbu ke Stranger Things  prestižní cenu Emmy i dvě nominace na Grammy. Tvůrčí dvojice se poznala v době, kdy byli oba skladatelé ještě teenageři, kteří beznadějně propadli analogu a elektronickým tónům jejich dětství. Oba se totiž narodili v Texasu na počátku 80. let, odkud čerpá inspiraci i samotný seriál Stranger Things.

Festival Film Music Prague chystá již svůj osmý ročník. Kromě koncertu s hudbou ze seriálu Stranger Things dorazí také hollywoodští skladatelé John Powell a Harry Gregson-Williams. Podrobný program je k dispozici na oficiálních stránkách festivalu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!