Kodaline dovezli na pražský koncert zbrusu novou desku i nevyvážený setlist

Kodaline dovezli na pražský koncert zbrusu novou desku i nevyvážený setlist 60%

Dlouho si museli čeští fanoušci počkat na pražský koncert jedné z nejpopulárnějších irských kapel současnosti Kodaline. Přijet měla již minulý rok v listopadu, téměř tři desítky koncertů svého turné ale odložila kvůli nahrávání alba. Jak s deskou, tak s jejím živým vystoupení tak byla spojena velká očekávání.

V pořadí třetí studiovou nahrávku Politics Of Living tak Kodaline vydali doslova pár dní před pražským koncertem, a to 28. září. Pochází z ní singly, jako jsou Follow Your Fire, Head Held High a Brother. Ostatně i ty tvořily část setlistu, který kombinoval jak nové písně, tak osvědčené klasiky, jako jsou hity High Hopes, All I Want či The One. Své zastoupení tak měli během show i písně z debutu In A Perfect World a druhé studiové desky Coming Up For Air.

Setlist, který byl průřezem jejich hudební kariéry, byl ale sestavený poměrně nešťastně. Po energickém vykopnutí již zmiňovanou písní Follow Your Fire jako by kapela i publikum usnulo a ponořilo se do melancholických melodií skladeb, které jsou si místy velmi podobné, a jen málokterá z nich nějakým způsobem vybočuje z nastavené linky. Jen výjimečně docházelo k tomu, že by se publikum výrazněji pohybovalo do rytmu a chvílemi to vypadalo, že měli Kodaline spíše naplánovat koncert na sezení.

Poměrně jednotvárný koncert však zachránila jeho poslední třetina, během níž kapela konečně zazpívala i rychlejší a rytmičtější songy, čímž dostala publikum konečně do pohybu a nálady, kterou by měly mít i koncerty indie rockových kapel. Škoda jen, že Kodaline naprosto pohřbili jakoukoliv komunikaci s natěšeným publikem. Poprvé k nim zpěvák a kytarista Steve Garrigan promluvil až po čtyřech odehraných písních a i tak se jeho výkřiky omezovaly na klasické ´Hello Prague´. Že by z pódia lítaly úsměvy a sympatie, to se také zrovna tvrdit nedá. Může to být image, ale lidskost tento koncert skutečně postrádal.

Co se týče pěvecké linky, nelze však skutečně cokoliv vytknout. Garriganův hlas je opravdu působivý a pro indie žánr jako dělaný. Pozadu ale nezůstávali ani ostatní členové kapely, kteří ve vícehlasích aranžích podávali skvělé výkony. Show byla obyčejná, nicméně dostačující. Kodaline se očividně rozhodli vsadit vše především na hudební stránku, což se k jejích žánru hodí více než pestrobarevné projekce či vyšlehující plameny. O velmi příjemný rozjezd se postaral předskokan Ryan Mc Mullan.

Kodaline tak rozhodně nepředvedli koncert roku ani show, na níž by se ještě dlouho vzpomínalo. Irští hudebníci si i přesto srdce mnoha fanoušků ve vyprodaném Velké sálu pražské Lucerny v úterý 16. října získali a i nadále budou v České republice ´horkým zbožím´. Vždyť už vystupovali i na těch největších českých festivalech, jako jsou Colours of Ostrava či Aerodrome festival.

Názor informuji.cz: 60%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna - Velký sál nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna - Velký sál

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!