Smokie chystají osm koncertů se symfonickým orchestrem. V Česku vystoupí hned šestkrát

Smokie chystají osm koncertů se symfonickým orchestrem. V Česku vystoupí hned šestkrát 

Kapela Smokie v čele s Terrym Uttlem se chystá na velkolepé The Symphony Tour 2018, během něhož rockery doprovodí maďarský symfonický orchestr Danubia Orchestra Obuda v čele s dirigentem Peterem Druckerem. Koncertní šňůra odstartuje v Budapešti a bude pokračovat na Slovensku a sérií show v České republice.

Smokie se na neobvyklé koncerty velmi těší. „V roce 1975 jsme nahrávali druhé album za pomoci symfonického orchestru v pařížské opeře, to byl velký zážitek,“ vysvětlil zakládající člen a basák kapely, „miluji takovou spolupráci, z rockerů se stávají symfonici a ze symfoniků rockeři.“ Během show se návštěvníci dočkají celkem 29 skladeb v symfonických verzích, dvacet z nich v podání Smokie, o zbylých devět se postará česká poprocková kapela Maybe.

The Symphony Tour 2018 odstartuje 28. listopadu v Budapešti, poté se kapela i s orchestrem přesune do slovenské Bratislavy. Pak už se speciální symphony rockové show dočkají i čeští fanoušci. České turné odstartuje 1. prosince v Brně. Následovat bude Zlín, Ostrava a Pardubice. Celá šňůra pak vyvrcholí 8. prosince v Praze. Návštěvníci se mohou na jednom pódiu těšit na téměř padesát vystupujících.

Kapela Smokie je součástí světové hudební scény již od roku 1965, kdy na gymnáziu v anglickém Bradfordu vznikla skupina v čele se zpěvákem Chrisem Normanem. Od té doby formace několikrát změnila svůj název. Jako Smokie vystupuje od poloviny 70. let. Své debutové album Pass It Around vydala v roce 1975. Nyní mají na svém kontě již přes dvě desítky studiových nahrávek a mnoho hitů, mezi něž bezesporu patří Living Next Door To Alice, If You Think You Know How To Love Me či Oh Carol.

Českoslovenští fanoušci se kapely poprvé dočkali v roce 1983. O jejich tuzemské popularitě svědčí i fakt, že se k jejich písním v České republice vytváří coververze. Příkladem může být Alenka v říši divů od Karla Zicha, Mýdlový princ od Václava Neckáře a Prohrát není žádná hanba od Argemy.

Smokie - The Symphony Tour 2018

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!