Poslepu prostřít stůl i projít labyrintem. Na Dni bílé hole poznali školáci život ve tmě

Poslepu prostřít stůl i projít labyrintem. Na Dni bílé hole poznali školáci život ve tmě

Mezinárodní den bílé hole každoročně připadá na 15. října. V tento den se mohli žáci základní školy ve středočeské Davli seznámit s realitou života nevidomých. Bez použití zraku si vyzkoušeli domácí práce nebo třeba zahrát goalball.

hodnoceno 1x
Líbí? Pošlete to dál...

Foto archiv Neviditelné výstavyFoto archiv Neviditelné výstavy

Pro žáky prvního stupně ZŠ Davle během akce bylo připraveno celkem šest stanovišť, na kterých prošli labyrintem, setkali se s vodicím psem nebo s Braillovým písmem. Zkusit si mohli i zahrát míčovou hru provozovanou slabozrakými sportovci, takzvaný goalball, poznat plody poslepu či prostřít stůl.

Den bílé hole nás má vyzvat hlavně k tomu, abychom se lépe rozhlédli kolem sebe a pomáhali lidem se zrakovým postižením,“ upozornila na důležitost dne Rita Küű, organizátorka akce a ředitelka pražské Neviditelné výstavy, která interaktivní formou přibližuje návštěvníkům život bez vidění už pět a půl roku.

Samotnou Neviditelnou výstavu mohou zájemci navštívit v pražské Novoměstské radnici a zažít tak několik desítek minut života v naprosté tmě a bez zraku. „Zájemci si vyzkouší, jaké to je se pohybovat bez zraku třeba v ruchu města nebo v lese, jak může být nelehké zapnout si mikrovlnnou troubu nebo třeba jak si objednat a zaplatit za kávu,“ vysvětlil jeden ze zdejších průvodců Lukáš Vámoš.

Další náhodné fotky z galerie...

Foto archiv Neviditelné výstavyFoto archiv Neviditelné výstavy Foto archiv Neviditelné výstavyFoto archiv Neviditelné výstavy


Více o této akci...

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...