V Brně se za pár dní koná největší veletrh hodinek ve střední Evropě

V Brně se za pár dní koná největší veletrh hodinek ve střední Evropě 

Milovníci kvalitních hodinek si přijdou na své příští víkend v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Brně. Od 19. do 20. října se tu koná Veletrh hodinek SEW. Kromě výstavy luxusních strojků návštěvníky čekají i přednášky či beseda.

Pátého ročníku největšího veletrhu luxusních hodinek ve střední Evropě se zúčastní vyslanci z celkem osmi zemí, kromě tuzemska také ze Slovenska, Švýcarska, Německa, Francie, Litvy, Jižní Koreje a Japonska. Vystavovat své zboží bude v Moravské galerii v Brně více než třicet zavedených značek, mimo jiné Alexander Shorokhoff, Breitling, Omega, česká PRIM Manufacture 1949, Vostok Europe, Zenith a další.

Doprovodný program veletrhu SEW je pod taktovkou šéfredaktora časopisu Hodinky & Šperky Igora Siroty. Kromě prezentace značek, během níž se vůbec poprvé představí firma Stefan Kudoke nebo Arnold & Son, mohou zájemci zamířit třeba na besedu na téma smart watches versus mechanické hodinky.

Foto archiv SEW

Těšit se mohou i na několik přednášek. Jaromír Ondráček publiku prozradí, jak funguje věčný kalendář. Libor Hovorka zase pohovoří o slepých uličkách hodinářské historie. Samotný tvůrce letošního programu, Igor Sirota, bude vyprávět o vysoké frekvenci – zájemci se dozví, jakou ještě mechanika zvládne a co po ní následuje.

V pátek 19. října bude veletrh otevřen od 12 do 18 hodin, v 19 hodin program zakončí VIP společenský večer. V sobotu 20. října bude otevřen mezi 10. a 18. hodinou. Tento den se v 17 hodin vyhlásí výsledky ceny o Watch of the Year 2018 presented by SEW.

Foto archiv SEW

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Moravská galerie v Brně -... nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!