Do Prahy míří přední interpreti vážné hudby. Který koncert si vyberete vy?

Do Prahy míří přední interpreti vážné hudby. Který koncert si vyberete vy? 

Podzimní koncertní sezóna je v plném proudu a v té letošní se máte rozhodně na co těšit. Do Prahy míří přední interpreti vážné hudby, jejichž koncerty pořádané agenturou Nachtigall Artists si můžete vychutnat v historických sálech Obecního domu, Rudolfina a Novoměstské radnice. Bez kvalitní hudby však nezůstanete ani jaře.

Již toto pondělí 15. 10. se v Dvořákově síni Rudolfina uskuteční koncert dirigenta a klavíristy Daniela Barenboima. Žijící legenda klasické hudby se do České republiky vrací opakovaně a to většinou v roli dirigenta. Naposledy jsme ho mohli vidět při nezapomenutelném provedení Smetanovy Mé vlasti na festivalu Pražské jaro v květnu 2017 s Vídeňskými filharmoniky. Tentokráte se vydává na turné jako sólista a v jeho podání uslyšíme 3 nádherné Beethovenovy klavírní sonáty.

Daniel Barenboim. Foto: Silvia Lelli, archiv Nachtigall Artists

5. 11. si v Obecním domě nenechte ujít koncert dvou mladých interpretů, jimiž jsou Zuzana Marková a Simone Piazzola. Pod taktovkou Francesca Ciampy je doprovodí Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK. Česká sopranistka Zuzana Marková a italský barytonista Simone Piazzola sklízejí úspěchy při samostatných koncertech po celé Evropě. Na pražském koncertu společně představí árie a dueta ze slavných italských oper. Zazní i slavná scéna Violetty a Giorgia Germonta z Verdiho opery La traviata, v níž se oba mladí umělci potkali na jevišti již na jaře 2017 v italském Palermu.

10. 12. zavítá na Novoměstskou radnici charismatický basbarytonista Boris Prýgl, který zde představí i své kolegy z Bavorské státní opery. Společně s ním vystoupí sopranistka Anaïs Mejías z Portorika, gruzínská mezzosopranistka Natalia Kutateladze, čínský tenorista Long Long a klavírista Alessandro Stefanelli z Itálie.

Zuzana Marková. Foto: Henry Fair, archiv Nachtigall Artists

Rovněž v sále Novoměstské radnice se 25. 2. 2019 představí Petr Nekoranec a John Brancy, kteří patří k nejvýraznějším osobnostem mladé pěvecké generace. Oba pěvce doprovodí na klavír renomovaný americký dirigent a klavírista William Kelley.

S blížícími se jarními dny do Prahy přijede i charismatický americký tenorista Bryan Hymel, právem nazývaný novým králem vysokých „C“. Jeho koncert můžete zažít 27. 3. 2019 ve Smetanově síni Obecního domu. Hostem koncertu bude řecká sopranistka Irini Kyriakidou. Na programu jsou díla takových skladatelů, jako je Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini či Antonín Dvořák.

24. 4. 2019 do Obecního domu zavítají i Simon Keenlyside a Ermonela Jaho. Slavného britského barytonistu jsme v Praze mohli slyšet již v letech 2015 a 2017. Nyní se k nám vrací jako nositel šlechtického titulu Sir, který mu v červnu 2018 udělila královna Alžběta II. „Nezadržitelný fenomén“, sopranistka Ermonela Jaho, se proslavila zejména jako Violetta, Madama Butterfly a Sestra Angelika.

Vstupenky na koncerty zakoupíte v předprodeji sítě Ticketstream.

Úvodní foto: Ermonela Jaho a Simon Keenlyside, archiv Nachtigall Artists

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Zuzana Marková. Foto: J. Henry Fair, archiv Nachtigall ArtistsDaniel Barenboim. Foto: Silvia Lelli, archiv Nachtigall Artists
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!