Festival pro všechny milovníky kávy. Prague Coffee Festival láká na degustace či senzorický workshop

Festival pro všechny milovníky kávy. Prague Coffee Festival láká na degustace či senzorický workshop 

Kávoví profesionálové, znalci, fajnšmekři, milovníci i obyčejní uživatelé se předposlední říjnový víkend potkají v Pražské tržnici v Holešovicích. Koná se zde sedmý ročník největšího kávového festivalu v České republice, Prague Coffee Festival. Workshopy, přednášky i ochutnávky různých druhů kávy – 20. a 21. října bude patřit všem kávomilcům.

Už posedmé se uskuteční festival pro všechny odborníky ze světa kávy i nadšence z řad laické veřejnosti. Prague Coffee Festival, tentokrát ve třech objektech v holešovické Pražské tržnici, nabídne program plný vynikající kávy z nejrůznějších koutů světa, prezentace více než padesáti tuzemských i zahraničních pražíren a kaváren, profesionální degustace kávy, tzv. cuppingy, nebo oblíbený milk battle – soutěž v latté artu, což je kreslení mléčnou pěnou do kávy. Vedle toho mohou návštěvníci zavítat na řadu přednášek či se zúčastnit workshopů.

Hlavním tématem letošního ročníku je udržitelnost kávové kultury. „Pod tímto pojmem se neskrývá pouze ekologie, ale také společenský dopad spojený s pěstováním a zpracováním kávy," vysvětluje ředitelka festivalu Eva Mrlíková TydlitátováTo se odráží i v tématech konkrétních přednášek a workshopů. „Protože téma udržitelnosti chceme obsáhnout i po praktické stránce, vedle jednorázových kelímků budou na festivalu k zapůjčení porcelánové hrnky a skleničky. Sami tak věnujeme tématu maximální pozornost a prakticky s ním seznamujeme i samotné návštěvníky,“ dodává.

V průběhu obou festivalových dnů zazní také několik přednášek, které povedou nejen čeští kávoví odborníci, ale rovněž zahraniční hosté z kávového světa. Z výzkumné organizace World Coffee Research dorazí Kraig Kraft, který bude hovořit o udržitelnosti kávové produkce do roku 2050. Jaroslav Slámečka, barista a konzultant z Candycane coffee, si pro návštěvníky připravil interaktivní přednášku s názvem „O kávě od A do Z“. Zástupce European Coffee Trip přijede s besedou o dokumentu AeroPress Movie, který mapuje, jak si tento oblíbený přístroj na přípravu kávy dobyl svět.

Hlavním tématem letošního ročníku je udržitelnost kávové kultury

Návštěvníci se mohou těšit i na řadu workshopů – vedle již tradičních témat, jako je domácí příprava filtrované kávy nebo procvičování senzorických dovedností, letos festival vůbec poprvé nabídne také coffee jógu nebo workshop s názvem Kávová kosmetika hrou. Na většinu z nich je třeba se předem přihlásit online s kódem ze vstupenky, ale nově je několik workshopů otevřeno všem bez nutnosti registrace. V sobotu 20. října navíc proběhne v Kině Pilotů pražská premiéra dokumentu AeroPress Movie, kterou doprovodí tradiční festivalová party.

U příležitosti konání sedmého ročníku Prague Coffee Festivalu byl 1. října – na Mezinárodní den kávy – zahájen také předprodej již šestého vydání Knihy kaváren, která je jakýmsi průvodcem po třiačtyřiceti zajímavých kavárnách z různých koutů České republiky, kde se servíruje výběrová káva. Zakoupením této knihy každý získá ve všech prezentovaných kavárnách jeden kávový nápoj zdarma. Knihu bude možné zakoupit přímo na festivalu nebo prostřednictvím e-shopu Coffee Embassy (pokud nebudou zásoby vyprodané během festivalu) za 390 Kč.

Cena jednodenní vstupenky je 399 Kč. Zahrnuje neomezenou ochutnávku kávy na festivalu a současně umožňuje zúčastnit se přednášek, workshopů i cuppingů. Na workshopy a vybrané cuppingy je třeba se předem zaregistrovat. Součástí vstupného je letos nově i mapa pražských kaváren, kterou obdrží návštěvníci v místě konání, a sleva na vstupenku na pražskou premiéru dokumentu AeroPress Movie. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!