Audiokniha Síla pozitivního jednání jde ve stopách Napoleona Hilla

Audiokniha Síla pozitivního jednání jde ve stopách Napoleona Hilla60%

Jak být pozitivní a šťastný? Audiokniha Síla pozitivního jednání Napoleona Hilla poodhaluje zásady, kterými by se měl člověk řídit, pokud chce dosáhnout cílů, které si stanovil. Ukazuje, že nic není nemožné.

Jak už sám název audioknihy (a její knižní předlohy) napovídá, autor nás seznamuje s tím, jak velký vliv má na člověka jeho smýšlení. Ukazuje, že pozitivní myšlení rozhodně není něco, s čím by se člověk musel nutně narodit, naopak, dá se na něm docela dobře pracovat.

Cokoliv si lidská mysl dokáže představit a čemu dokáže uvěřit, toho lze dosáhnout

Audiokniha posluchači předkládá rady a tipy, jak by se měl chovat, chce-li dosáhnout svých cílů. Ukazuje i to, na jakých principech úspěšnost funguje. Často nutí člověka, aby se zamyslel nad vlastním jednáním a nad tím, jestli jeho kroky směřují k určitému cíli, nebo jestli pouze bloumají pořád v tom samém kruhu. Přesto, že audiokniha poměrně jasně říká, jak by se měl člověk chovat, rozhodně není dobré vnímat ji jako manuál, je spíše zajímavým zdrojem inspirace.

Ačkoliv se kniha pyšní zvučným jménem spisovatele Napoleona Hilla, ve skutečnosti pouze čerpá z četných publikací tohoto populárního autora motivační literatury, a předkládá tak čtenáři či posluchači myšlenky, se kterými se již mohl seznámit někde jinde. To s sebou nese jisté nevýhody, a to především v podobě mluveného slova.

Hlasem knihy se stal David Viktora a nutno říci, že se svého úkolu zhostil dobře, jeho klidný a pevný hlas se k motivačnímu obsahu naprosto skvěle hodí. Kamenem úrazu je to, že čte celou knihu sám, posluchač se tak často ztrácí v tom, které myšlenky jsou citacemi jiných autorů a které vycházejí přímo z knihy.

Audiokniha i její knižní předloha jsou v rámci žánru motivační literatury počinem, který je přinejmenším průměrný. Otázkou však je, jestli se posluchač či čtenář spokojí s převyprávěnými informacemi z druhé ruky.  

Audioknihu je možné zakoupit na stránkách Audiotéky.

Názor informuji.cz: 60%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!