Kapela Zrní pokřtí novou desku Spící

Kapela Zrní pokřtí novou desku Spící  

Spící, to je název nového vinylu, který právě vydává populární česká kapela Zrní. Pro jeho křest, který proběhne 1. listopadu, si vybrali brněnskou Flédu. Na desce se objeví materiál, jenž volně navazuje na loni vydané úspěšné album Jiskřící. Kromě čtyř nových písní čeká návštěvníky koncertu také ohromující nenapodobitelná atmosféra, kterou dokáže tato alternativní kapela na svých koncertech vyvolat.

Oproti své původní podobě prošly všechny písně menšími nebo většími změnami. Kapela se znovu vrátila do studia Ondry Ježka, aby upravila mix tam, kde jí s odstupem času připadalo, že by to šlo ještě jinak, a jednu písničku dokonce nahrála znovu, v rychlejší verzi s přímočařejší aranží. Na konečnou podobu skladeb si milovníci Zrní musí počkat do 26. října, kdy EP vyjde.

Spící pokřtíme v Brně na Flédě, kde to máme moc rádi, kvůli dobrýmu zvuku, kterej tam je a kvůli lidem, se kterýma tam vždycky vznikne super atmosféra, jak v kotli na derby Sparta Slavia.

Rok 2017 byl pro kapelu Zrní přelomový. Její členové úspěšně prošli hudebními i osobními krizemi, což se pozitivně odrazilo na euforické až katarzní atmosféře alba Jiskřící, jímž kapela vstoupila do elektronických krajin blízkých ambientu. Oslava vydání poslední desky vyvrcholila v říjnu 2017 velkolepým křtem ve vyprodaném Foru Karlín, kde si sehraná pětice splnila jeden ze svých muzikantských snů.

"Když jsme vloni u Ondry Ježka domíchávali písničky nahraný v Madridu pro album Jiskřící, museli jsme čtyři věci vyřadit, aby nebyla deska moc dlouhá. Vedli jsme kolem toho, na koho padne ten černej Petr, dlouhý diskuse. Nešlo totiž jenom o to, jak je která písnička dobrá, ale taky o to, jak bude album fungovat jako celek. Jaká na něm vznikne chemie. Nakonec se rozhodlo a nám ty čtyři písničky zbyly. Řekli jsme si ale, že je určitě za nějakou dobu vydáme, protože by bylo škoda, kdyby zůstaly v šuplíku. A teď ta doba přišla. Vydáváme je na malym vinylu. Taková malá, moc pěkná věc s písničkama, který nakonec pěkně fungujou spolu právě takhle ve čtyřech,“ popsal výslednou podobu desky Spící frontman kapely Honza Unger.

O tom, že si za svou hudbou stojí i po letech, svědčí nedávný návrat k dnes již kultovní skladbě Hýkal, které se letos po šesti letech dostalo vizuální podoby. Klip k hitu, jenž vznikl vlastně náhodou a podvědomě, kapela svěřila do rukou režiséra Tomáše Bláhy, s nímž spolupracovala už na klipech Jiskřící raketa TOTO, Když se ztratíš a Igor Pelech.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Fléda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!