Výjimečné propojení klasiky s moderní hudbou nabídne trio Il Volo živě i českým fanouškům

Výjimečné propojení klasiky s moderní hudbou nabídne trio Il Volo živě i českým fanouškům  

Vyprodávají haly po celém světě, v prosinci se ale italské operní pop trio Il Volo vydá potěšit fanoušky do Budapešti, Bratislavy, Brna i do Prahy. Rovněž Česká republika se tak dočká klasických árií i populárních skladeb zpívaných s noblesou a lehkostí nádhernou italštinou.

Il Volo svým podáním skladeb, jako jsou O Sole Mio, Il Mondo či L´Amore Si Muove, boří hranice mezi hudebními žánry. Tři mladí zpěváci zahájí svou středoevropskou koncertní šňůru 10. prosince v Budapešti a hned následující den se jich dočká slovenská Bratislava. Do České republiky dorazí 13. prosince, kdy vystoupí v brněnské DRFG Areně. Jako poslední navštíví českou metropoli, a to 18. prosince. Na koncertech je doprovodí maďarský symfonický orchestr Danubia Orchestra Óbuda, do jehož čela se postaví Marcello Rota, ‚dvorní‘ dirigent Andrei Bocelliho.

Barytonista Gianluca Ginoble a tenoristé Piero Barone a Ignazio Boschetto jsou jako Il Volo součástí hudební scény již od roku 2009. Jejich vzorem byli legendární Tři tenoři ve složení Pavarotti-Domingo -Carreras. „Dnes Il Volo spojuje svět klasických oper a vážné hudby s lehčími hudebními prvky tak dobře, že je skupina považována za jednoho z nejvýznamnějších představitelů žánrů crossover,“ představují formaci pořadatelé koncertů, „není to náhoda. Mladí zpěváci jsou odvážní, ale současně nezapomínají na své klasické kořeny. Jejich interpretace skladeb jsou velmi moderní, protkané skvělým stylem a energií.“

Il Volo jsou úspěšní jak na koncertních pódiích, tak ve virtuálním světě. Jejich videa na YouTube dosahují stovek milionů zobrazení. Na svém kontě mají čtyři studiová alba a spolupráce s takovými hudebními hvězdami, jako jsou Barbara Streisand, Eros Ramazotti, Anastacia či Plácidó Domingo. Minulý rok potěšili svou show 15 vyprodaných zastávek ve Spojených státech a 29 ve vybraných evropských městech. A nyní se vrací, aby nadchli i české fanoušky!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!