Izrael známý i neznámý. Poslední dvě dekády židovského státu přiblíží výstava fotografií Karla Cudlína

Izrael známý i neznámý. Poslední dvě dekády židovského státu přiblíží výstava fotografií Karla Cudlína 

Výběr téměř 250 snímků jednoho z předních českých fotografů Karla Cudlína bude od 11. října do 25. listopadu k vidění v pražské galerii Czech Photo Centre. Kolekce nabídne autorovy fotografie zachycující proměny Izraele během uplynulých dvaadvaceti let.

Název nové výstavy v butovické galerii – Sight/Effect, je odvozen od hebrejského písmene ajin, který je i v dalších semitských jazycích výrazem pro „oko“. Zájemci si na v expozici prohlédnout přes dvě stě fotografií, a to jak proslulé snímky ze starší autorovy tvorby, tak i záběry, z nichž řada vznikla v letošním roce.

Foto © Karel Cudlín

Karel Cudlín jimi dokumentuje proměny krajiny a společnosti židovského státu, kterým se věnoval posledních dvacet dva let. Nejde však o politickou fotoreportáž, ale o soustavné sledování zdejšího dění. Autor spontánně zachycuje různé momenty ze všech koutů této země – na fotografiích se často objevuje městské prostředí, ale i pouště či pláže.

Foto © Karel Cudlín

Vernisáž výstavy je zároveň spojena se slavnostním zahájením 24. ročníku soutěže Czech Press Photo, kterou tradičně doprovází prezentace jednoho z porotců. Po zahájení zasedne mezinárodní porota, která vybere nejlepší novinářské snímky uplynulého roku. Letošní nominace budou zveřejněny ve středu 17. října.

Foto © Karel Cudlín

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Czech Photo Centre

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!