Američtí Built To Spill dorazí během svého koncertního turné také do Prahy

Američtí Built To Spill dorazí během svého koncertního turné také do Prahy  

Americká indie rocková kapela Built To Spill oznámila termíny evropského turné, na které vyjede příští rok. Nechybí mezi nimi ani koncert v české metropoli, kde vystoupí 18. května.

Kapela Built To Spill vznikla již v roce 1992, kdy se dali dohromady zpěvák a kytarista Doug Martsch s Brettem Netsonem a Ralfem Youtzem. Složení skupiny se ale opakovaně měnilo. Samotný Martsch, jediný původní člen, oznámil, že chce pro každé nové album obměňovat sestavu. V současné době mají Built To Spill na svém kontě již osm studiových alb. Poslední vyšlo v dubnu roku 2015 s názvem Untethered Moon.

Do Prahy zavítá kapela 18. května, a to do pražského Futurum Music Baru. Z Idaha doveze do české metropole průřez svou dlouholetou hudební kariérou. Její tvorbu ovlivnily hudební vzory, mezi něž řadí Neila Younga, J Mascise z Dinosaur Jr., Pavement a Camper Van Beethoven. Mnohé skladby svých idolů si i sama zahrála – například hity od The Cure, The Clash, Eltona Johna, Johna Lennona, Lynyrd Skynyrd či Ozzyho Osbourna.  

Vstupenky na koncert jsou k dostání v internetovém předprodeji, a to za 440 korun. Na místě si pak zájemci ještě o stokorunu připlatí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Futurum Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Futurum Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!