Venom rezignoval na temnotu a pobavil víc, než se předpokládalo

Venom rezignoval na temnotu a pobavil víc, než se předpokládalo 70%

O Venomovi se říká, že je jednou z nejlepších antihrdinských postav společnosti Marvel. Po netrpělivém čekání si tuto sarkastickou postavičku v hlavní roli s Tomem Hardym můžeme užít i v našich kinech. Ačkoliv by se mělo jednat o temnější Marvelovku, je to spíše sarkastické akční sci-fi s pořádnou dávkou akce. Nudit se rozhodně nebudete.

Investigativní novinář Eddie Brock (Tom Hardy) vede celkem slušný život. Má svůj vlastní pořad v televizi, útulný byt a snoubenku, která ho miluje takového, jaký je. V rámci své práce se už celé roky snaží veřejnosti odhalit skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea. Když se mu konečně naskytne příležitost něco zjistit, pokazí to a přijde o práci i o přítelkyni.

Po půl roce a po necelé půlhodině filmu je z Brocka troska. Nemá nic, co miloval, a vlastně ani chuť cokoliv dělat. Díky několika událostem Brock vstřebá jeden z Drakeových experimentů – Venoma - a začíná konečně pořádná zábava. Ne, že byste se u předchozí půlhodiny nebavili, jenom by to možná chtělo méně povídání a více akce.

Film tedy začne nabírat na obrátkách po víc jak půl hodině filmu, kdy Brock díky Venomovi získává nové superschopnosti a má možnost dělat cokoli, co se mu zachce. Toho si užívá možná až příliš a my konečně vidíme Venoma v plné kráse. Nejenom, že je mazaný, zvrhlý a nepředvídatelný, ale také vtipný a velmi sarkastický. Bohužel ne moc strašidelný. Občas zde vidíme paralelu s Deadpoolem, ale vtipy nejsou tak dětinské. Díky bohu.

Mnozí od snímku čekali větší temnotu. Nedá se říct, že by některé pasáže nebyly strašidelné, přece jenom Venom je škaredá zrůda, která s oblibou trhá lidem hlavy. Ale spíše zde převláda vtip, hlavně v částech, kde Venom mluví s Brockem. Navíc postupně zjišťujeme, že Venom není zase tak zlý, jak by se mohlo zdát, takže temnota je najednou ta tam.

Ačkoliv Venom je CGI tvor, kterého tím pádem nemůžeme nazvat tak úplně hlavní postavou, dominuje ve filmu snad nejvíce, a tím prakticky přebíjí všechny ostatní charaktery. Tom Hardy jako Eddie se s Venomem naštěstí skvěle doplňuje, a to snímku dává úplně jiný rozměr. Plusové body uděluji i za grafiku a hudbu, které film báječně oživují. 

Celkově si snímek nevede vůbec špatně. Ačkoliv jsou některé pasáže trochu utahané, jiné zase narychlo sestříhané a temnota zde občas chybí, jedná se o velmi příjemný film, který nám ukazuje další z mnoha komiksových postav Marvelu. Až na to, že Venom není jen tak ledajaká postava, je to antihrdina, který vám přiroste k srdci. Doslova. Určitě stojí za zhlédnutí. 

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: Venom

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Režie:

Hrají: , ,

Kdy a kde dávají film:

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!