Nejnovější články » Hudební novinky

Miro Žbirka vydal nové Double Album. Pokřtí ho na exkluzivním klubovém turné

7.10.2018,

Slovenský zpěvák Miro Žbirka natočil již druhou desku v legendárním londýnském studiu Abbey Road. Své Double Album vydal v pátek 5. října, živě ho představí na svém exkluzivním klubovém turné, kde dojde také k jeho slavnostnímu křtu.

Série tří exkluzivních klubových koncertů odstartuje již 25. října v Lucerna Music Baru v Praze. Následovat bude show v královéhradeckém Klubu Denoche a v Sono Centru v Brně. Mira Žbirku doprovodí nejen jeho kapela, ale rovněž producent Rob Cass a textař a hudebník Pete Brown.

Ještě před vydáním alba představil Žbirka duet Skúška snov, který nazpíval společně se zpěvačkou Katarínou Knechtovou. „S Katkou jsme už několikrát společně vystupovali a vždycky se nás ptali: Proč nemáte nějakou společnou skladbu?“ vysvětluje slovenský hudebník, „při práci na Double Albu jsem zjistil, že se mi v jedné písni hlavou nese Katky hlas, skvěle se tam hodil. Oslovil jsem ji, souhlasila a nazpívala to tak dokonale, že to nebyla jen Skúška (mých) snov, ale opravdová a povedená skutečnost.“

„Meky mi poslal skladbu a já okamžitě řekla ano. Fantastický zvuk, skvělí muzikanti a já už jen do toho přidala ´to svoje´. Jsem doslova nadšená z atmosféry skladby, jakou se nám podařilo vytvořit,“ dodává Knechtová. K písni vznikl také videoklip, o který se postaral režisér David Žbirka. „Plnil jsem příkazy režiséra poctivě a zodpovědně. I když je to můj syn. Režiséra musí poslouchat přece všichni,“ směje se Žbirka.

Vstupenky na koncert jsou k dostání v internetovém předprodeji sítě Ticketstream.

Termíny koncertního turné: