Festival bollywoodského filmu opět láká na filmové zážitky i gurmánské speciality

Festival bollywoodského filmu opět láká na filmové zážitky i gurmánské speciality  

To nejlepší z jihoasijské kinematografie nabídne i letos v pražském kině Světozor Festival bollywoodského filmu. Ten se uskuteční v termínu od 10. do 14. října. „Hollywood zná každý, ale i Bollywood si u nás za 16 let trvání festivalu také našel značnou část fanoušků. A poznávají ho další a další,“ lákají organizátoři.

Festival bollywoodského filmu chystá pro návštěvníky výběr jihoasijské kinematografie ve vyváženém mixu romantiky, akce, komedie a dramatu. Návštěvníci si budou moci prostřednictvím snímků seznámit nejen s aktuální společenskou problematikou v Indii, ale rovněž s tématy, která v indické společnosti nemálo rezonují. Jedná se třeba o ženskou emancipaci, vztahy rodičů a dětí či tvrdou cestou za životním úspěchem. Chybět nebudou ani příběhy inspirované reálnými událostmi.

Zahajovacím snímkem festivalu se stane 10. října Secret Superstar. V dalších dnech pak bude uveden i nejvýdělečnější indický film Dangal. „Snímek inspirovaný skutečnými osudy sester přesvědčuje o tom, že i ženy dovedou vynikat v tvrdých sportech,“ popisují organizátoři. V programu nechybí ani komediální drama Hichki, velkolepý film Tiger Zinda Hai či životopisné drama Sanju, které ukazuje, že soukromí některých bollywoodských hvězd je samo o sobě zajímavým námětem na film. Kompletní program naleznete na oficiálních stránkách festivalu.

Kromě filmových zážitků chystá festival také zajímavý doprovodný program. Akci doprovodí jarmark Bollywood Mela, na němž nebude chybět indická restaurace či stánky se suvenýry a indickými potravinami. V pátek 12. října pak proběhne v La Loca Music Baru již tradiční Bollywood Party.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Světozor

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!