Světový šampionát Dog Puller 2018 v Praze. Zažijte vůbec první mistrovství v novém psím sportu

Světový šampionát Dog Puller 2018 v Praze. Zažijte vůbec první mistrovství v novém psím sportu 

Dog Puller – dva fialové kruhy, pes a jeho majitel – nový psí sport prohlubující vztah mezi člověkem a zvířetem si ve světě během chvíle získal velkou popularitu a vznikla kolem něj komunita nadšených pullermaniáků. Své příznivce si Dog Puller získal i u nás. Praha má tu čest hostit vůbec první světový šampionát v této disciplíně. Už v neděli 7. 10. v areálu Rugby Clubu Tatra Smíchov se mezi sebou utkají týmy z různých koutů světa.

Základem pro soutěž Dog Puller je na první pohled jednoduše vypadající fialový kruh Puller, který ve svém základu slouží jako tréninková pomůcka pro psi všech ras, která zábavnou formou zvyšuje kondici a rozvíjí mentální schopnosti psa. Protože je Puller koncipován výhradně jako pomůcka pro trénink a prohlubování vztahu mezi majitelem a psem, důrazně se doporučuje nechápat jej jako hračku. A jak rostla popularita cvičení s tímto psím fitness nástrojem, začaly se postupně z obyčejných tréninků vyvíjet další aktivity s tím spojeném. A vznikl Dog Puller, který právě míří do Česka.

V Praze v areálu Rugby Clubu Tatra Smíchov se v neděli 7. října uskuteční historicky první mistroství světa v Dog Pulleru. Diváci se mohou těšit na týmy z různých koutů světa, zkušené rozhodčí a příznivce tohoto poměrně nového sportu. Soutěž Dog Puller se skládá ze dvou disciplín, Puller Running a Puller Jumping, a je vhodná téměř pro každého. Každá s diciplín trvá 90 vteřin a hodnotí se zvlášť. Soutěžící získávají body za správně provedené cviky. Disciplíny jsou založené na sehranosti týmu, koordinaci i fyzické kondici, ale ve výsledku jde hlavně o zábavu, kterou Puller zaručuje.

Samozřejmě se nebude jen soutěžit. Připraven je i nabitý doprovodný program, s pomocí kterého se pořadatelé snaží naučit děti zodpovědnému chování a správnému přístupu k živým tvorům. Canisterapeutická organizace "Tam, kde zvířata pomáhají" si připravila dětskou Puller zónu, kde si děti i dospělí budou moci pohrát s pejsky. V zóně budou k dispozici také soutěže, kreativní koutek s omalovánkami a malováním na obličej, fotokoutek, tombola a další aktivity. V areálu budou moci soutěžící i návštěvníci zavítat do veterinární či fyzioterapeutické poradny. Výtěžek z tomboly poputuje do psích útulků.

Více informací o 1. mistrovství světa v Dog Puller najdete na webových stránkách, které obsahují také podrobnější vysvětlení soutěže včetně pravidel. První závod bude zahájen o půl jedenácté ráno. Dopoledne se bude soutěžit v disciplíně Puller Running, odpoledne pak v Puller Jumpingu. Psi budou rozděleni do kategorií podle výšky a tělesných dispozic plemena. Vyhlášení výsledků je plánované na 16 hodin. Vstupenky můžete zakoupit online. Děti do 12 let mají na akci vstup zdarma. Vstupenky budou v omezeném počtu a za vyšší ceny dostupné i na místě.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!