Czech Design Week na podzim zavítá do Kongresového centra v Praze

Czech Design Week na podzim zavítá do Kongresového centra v Praze 

Přehlídka Czech Design Week se koná již popáté. Tentokrát ji bude od 28. listopadu do 2. prosince hostit Kongresové centrum v Praze. Festival představí tvorbu stovky českých i zahraničních designérů, letos se zaměří na hosty z Itálie.

To nejlepší z českého i světového skla, porcelánu, šperků, interiérového designu, dětského interiéru a hraček, grafického designu, umění či průmyslového designu bude na přelomu listopadu a prosince k vidění v pražském Kongresovém centru.

Anna Jožová: Lollilop Vase. Foto archiv CDW

Prostory Kongresového centra jsme zvolili i kvůli historickému významu samotné budovy. Česko si připomíná 100 let od založení první republiky a málokdo například ví, že právě zde probíhala v roce 1989 intenzivní jednání o uspořádání první svobodné československé vlády, republiky a také o podobě prvních svobodných voleb po listopadu 1989,“ uvedl ředitel festivalu Lukáš Pipek.

Kongresové centrum Praha ukrývá nespočet originálních uměleckých děl, třeba od sklářů Stanislava Libenského a Jaroslavy Brychtové, malíře Cyrila Boudy, akademického sochaře Františka Víznera nebo sklářského výtvarníka Františka Procházky.

Smika Design: Concrete Turntable. Foto archiv CDW

Změna místa konání přehlídky, která byla v minulosti umístěna mimo jiné do Kampusu Hybernská nebo Kafkova domu, s sebou nese i proměnu formy prezentace. „Od opuštěných domů se designéři nyní přesunou k paneláži v otevřeném prostoru,“ dodal ředitel festivalu.

Jako každý rok festival podpoří i zahraniční designéry. Tentokrát navázal spolupráci s producenty Milan Design Week, kteří v české metropoli představí několik expozic.

Clockies. Foto archiv Bench Accounting

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Místo konání: Kongresové centrum Praha

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!