Kam na podzim s dětmi v Praze? Vezměte je do Divadla Bez zábradlí!

Kam na podzim s dětmi v Praze? Vezměte je do Divadla Bez zábradlí! 

Teploty stále klesají a venkovním hrám už moc nepřejí. Jaký program pro děti ale připravit, aby se bavila celá rodina? Vezměte je do Divadla Bez zábradlí na pražském Jungmannově náměstí, které pro podzimní dny připravilo řadu dětských představení. Ožívají v nich známé postavičky z večerníčků a dětských filmů, které si určitě rádi připomenete i vy.

Pat a Mat jedou na dovolenou

Kdo by neznal dvojici legendárních kutilů Pata a Mata ze seriálu “A je to”? Přijďte společně s nimi prožívat dobrodružství při cestách lodí, vlakem i letadlem, doprovoďte je do vesmíru a na mořské dno a poté se uvelebte ve vysněném hotelovém pokoji v přímořském letovisku… Ale co to? Nebylo to doma vlastně lepší? Jak nejlépe přetvořit hotelový pokoj, aby se co nejvíce podobal jejich domovu se dozvíte v představení Pat a Mat jedou na dovolenou.

Maxipes Fík

Jsou-li vaše děti věrnými diváky večerníčků, určitě si nenechte ujít divadelní zpracování příběhů Maxipsa Fíka a jeho věrné kamarádky Áji. Fík se vydá téměř až na kraj světa, pozná spoustu nových věcí i kamarádů a bude mít opravdu divoké sny! Ale nebojte. Všechno dobře dopadne a vy s ním zažijete spoustu legrace! Představení Maxipes Fík je uváděno v nastudování Divadla Krapet.  

Ať žijí duchové

Dětský pohádkový muzikál na motivy stejnojmenného filmu ve zcela novém kabátě! Na vlastní oči uvidíte kouzla, tancující herce i loutky a uslyšíte řadu dnes již kultovních písniček Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře jako jsou “Každý den”, “Hajný je lesa pán”, “Skřítkové tesaři” a další. Představení Ať žijí duchové je uváděno v nastudování Divadla rozmanitostí.

Krkonošské pohádky

Divadelní zpracování příběhů nejoblíbenějšího večerníčku všech dob. Setkáte se se spravedlivým Krakonošem i vychytralým Trautenberkem a chybět nemohou ani Anče, Kuba a Hajný. Na vzniku divadelního scénáře se podílela sama autorka Krkonošských pohádek, paní Božena Šimková. V  představení zazní i původní hudba proslulého hudebního skladatele Vadima Petrova.

Princové jsou na draka

Pamatujete? “Dělání, dělání, všechny smutky zahání”… nebo “Hlupáku, najdu tě, tváříš se nadutě”… Známý pohádkový muzikál s písničkami Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře se dostal i na divadelní prkna. Nečekejte ale pouhou kopii původní televizní předlohy - těšit se můžete na originální a tak trochu pohádkově bláznivý svět plný hudby a známých písniček. Představení Princové jsou na draka vzniklo v koprodukci pražského Divadla pohádek a libereckého Divadla F. X. Šaldy.

Krysáci a ztracený Ludvík

Divadelní zpracování večerníčku Krysáci, odehrávajícího se na malém smetišti nedaleko moravských Vizovic. Setkáte se s krysími parťáky Hubertem a Hodanem a chybět nemůže ani jejich sádrový kamarád - trpaslík Ludvík. Představení Krysáci je uváděno v nastudování Divadla D5.

Majda s Petrem zachraňují divadlo

Pomoc! Divadlo pohádek obsadili duchové! Kazí představení a vyvádějí další a další neplechy. Naštěstí jsou tu i jejich „krotitelé“, Majda z Kouzelné školky a její kamarád Petr, kteří si už s neposlušnými duchy (a někdy i dětmi) poradí! Celý pořad je provázen oblíbenými písničkami Hany Navarové na texty Jana Vodňanského.

O pejskovi a kočičce

Pro nejmenší děti je připraveno veselé i poetické vyprávění o pejskovi a kočičce na motivy příběhů Josefa Čapka. Ve svižném tempu a s typickým humorem budou děti spolu s hlavními hrdiny péct dort, mýt podlahu, zašívat roztržená kaťata, utěšovat panenku, zpívat písničky a radovat se z toho, že sluníčko svítí a na světě je krásně. Představení O pejskovi a kočičce je uváděno v nastudování Divadla AHA!

Příhody včelích medvídků

Příhody včelích medvídků Brumdy a Čmeldy, kteří prožívají uprostřed rozkvetlé louky svá každodenní dobrodružství, zná z televizních večerníčků snad každý. I na divadelních prknech překonají díky moudrým radám své maminky a pomoci kamarádů Housenky, Motýla a krásné Berušky všechny nástrahy hladového Pavouka i strašidelného zloděje Pučmelouda. Představení Příhody včelích medvídků je uváděno v nastudování Divadla Krapet a je provázeno rytmickými písničkami Petra Skoumala s texty Zdeňka Svěráka.

Kocourek Modroočko

Kocourek Modroočko je teprve malé kotě a pořádnému kočičímu životu se musí naučit… naštěstí má za průvodce Bělovouse Zrzundu a krásnou kočku Zelenoočku. Při poznávání světa potkává různá zvířátka - křečka, krtka, králíka, psa, myši a další kočičí kamarády. On i děti tak mohou poznávat jejich zvyky, chování i místa, kde žijí. Představení Kocourek Modroočko je uváděno v nastudování Divadla Krapet a je provázeno písničkami Marka Ebena (“Blues kočky Zelenoočky”, “Tlapky klást potichu”, “Polštářky tvých tlapek”, “Kočičí jazz” a mnohé další).

Krkonošské pohádky 2: Anče a Kuba mají Kubíčka

Podívejte se na pokračování slavných Krkonošských pohádek! V potoce už uběhlo mnoho vody a Ančeti s Kubou se narodil kluk jak buk… Na vzniku divadelního scénáře pro představení Anče a Kuba mají Kubíčka se podílela sama Božena Šimková, autorka scénářů dalších 7 dílů Krkonošských pohádek, k jejichž natočení však bohužel nikdy nedošlo. Stejně jako u prvních Krkonošských pohádek, je i v tomto představení použita původní „večerníčkovská“ hudba profesora Vadima Petrova.

Foto: archiv Divadla Bez zábradlí

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Bez zábradlí nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Bez zábradlí

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!