Knižní festival Humbook je za dveřmi

Knižní festival Humbook je za dveřmi  

Třetí ročník HumbookFestu, knižního festivalu pro všechny fanoušky young adult literatury, se blíží. Proběhne v sobotu 6. října v Kongresovém centru Praha a všichni milovníci knih pro mladé čtenáře si dozajista přijdou na své, na festivalu se totiž mohou setkat se svými oblíbenými českými, ale i zahraničními autory.

Sebastien de Castell, Sara Rasch, Claudia Gray nebo Estelle Maskame. To všechno jsou zahraniční autoři populárních románů, které se těší velké oblibě po celém světě. Všichni tito spisovatelé vystoupí na knižním festivalu HumbookFest, a představí tak tuzemskému publiku svoji tvorbu osobně. Své knihy však uvedou i čeští autoři, a nebude jich zrovna málo. Nejen o svých publlikacích bude vyprávět Petra Stehlíková, Pavel Bareš, Petra Machová, Dominika Gawliczková, Pavel Renčín a youtuber Kovy.

Featival se však nebude skládat pouze z besed se spisovateli, nabízí poměrně pestrý program, který bude, jak jinak, knižního rázu. Proběhne například beseda s Pavlem Renčíkem, významným českým představitelem žánru městské fantasy a hororu, o tvůrčím psaní, chybět nebude ani povídání o fenoménu booktube a o tom, jak v tomto světě obstát. Samozřejmostí jsou i workshopy. Letos je pro knihomoly přichystána Fandom a Humbook dílna, zajímavé jistě budou i workshopy s názvem Humbook make-up art, Storki: Chat fiction přichází nebo Překladatelské oříšky.

Návštěvníci s VIP vstupenkou se navíc mohou zúčastnit kapacitně omezených autogramiád vystupujících autorů.

Protože byl v předešlých letech o festival velký zájem, HumbookFest se přesunul do větších prostor Kongresového centra Praha. Díky tomu je rozdělen na sedm center dění. Festival se zaměřuje primárně na mladší čtenáře, a je tak v tuzemském prostředí ojedinělou knižní akcí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Místo konání: Kongresové centrum Praha

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!