100 let republiky: Divadlo Na Jezerce uvádí Res publica neboli věc veřejná

100 let republiky: Divadlo Na Jezerce uvádí Res publica neboli věc veřejná 

Od Masaryka po Zemana. Divadlo Na Jezerce si připomíná osmičkové roky a k příležitosti 100 let republiky uvede nové představení Res publica III. V lednu se v další premiéře podruhé vrací také Jaroslav Dušek.

Masaryk, Čapek, V & W, Václav Havel, Suchý, Holan, Skácel, Hrabě,Ginsberg a Kerouac, Chruščov i Kennedy, Zeman i Babiš s Klausem, rozdělení státu, komentování politických událostí, zlomových okamžiků v kultuře i sportovním dění s humorem i bez.

Divadlo Na Jezerce v listopadu uvede nové představení k příležitosti 100. výročí republiky, které vychází z pořadů Res publica předrevolučního Realistického divadla z let 1988 a 1989. Nosná témata původních slavných představení Res publica I a II byla "Jak jsme nezažili 20. léta" a "Jak jsme zažili 60. léta". Nadcházející istopadová premiéra ponese titul "Jak bychom nechtěli zažít budoucí léta" a bude se opírat o osmičkové roky od založení republiky až po aktuální rok 2018.

Na jeho tvorbě se podíleli Karel Kříž, Vlasta Gallerová, Jan Hřebejk, Petr Vacek, Zdeněk Hruška, Jan Hrušínský a další.

Premiéra je plánovaná na 16. listopadu.

Příprava nové inscenace. J. Dušek, P. Nikl, O. Smeykal, L. Ferencová, J. Hrušínský.

Divadlo Na Jezerce se ovšem připravuje také na další premiéru, jehož hvězdou bude Jaroslav Dušek, který zde již 12 let vystupuje v představení Manželské vraždění. Nové představení Sláva strojů a měst podle novely Jaromíra Rašína z 20. let bude poprvé uvedena v lednu.

Jaroslav Dušek se zde objeví ve většině mužských i ženských rolích. Návštěva dvou amerických inženýrů a německého redaktora u českého včelaře ve 20. letech minulého století vyjeví nečekaná tajemství budoucnosti, která se stala naší přítomností.

Premiéra proběhne 24. ledna 2019.

Foto: Divadlo Na Jezerce

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Na Jezerce nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Na Jezerce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!