Jazz či funk v podzimní Plzni. Na západě Čech vystoupí Chick Corea a Maceo Parker

Jazz či funk v podzimní Plzni. Na západě Čech vystoupí Chick Corea a Maceo Parker 

Jazz či funk v podzimní Plzni. Na západě Čech vystoupí Chick Corea a Maceo Parker

Dva proslulí muzikanti si pro svoje kousky zarezervovali 14. a 15. listopad letošního roku. Chick Corea ve svém vůbec prvním českém vystoupení zahraje zcela sám bez doprovodu. Čtvrtý nejvíce nominovaný umělec na prestižní americké hudební ceny za svou kariéru spolupracoval s mnohými hvězdami, které kolegové i kritici v hudební branži považují právem za legendy. Těmi byli například skladatel Miles Davis, kytarista John McLaughlin a v neposlední řadě také široké veřejnosti známí Bobby McFerrin či Herbie Hancock.

Vysokou prestiž koncertu rodáka z Massachusetts potvrzuje i šéf pořadatelské agentury Ivan Jáchim. Troufám si říci, že Plzeň ještě nikdy nehostila koncert tak legendárního muzikanta, jako je Chick Corea,” láká na listopadové vystoupení.

Brilantní saxofonista Maceo Parker podle vlastních slov čerpá energii z publika. Spoluhráč takového muzikanta jako byl třeba James Brown je pověstný nesmírně strhujícím vystoupením, do kterého dává všechno. “Miluju koncertování, bytí na pódiu a miluju hlavně lidi,” dodává.

Narozdíl od Corey podpoří saxofonistu kapela složená z těch nejznámějších jazzmanů. Když americký muzikant nehrál po boku Jamese Browna, ladil nástroje s Georgem Clintonem, Red Hot Chili Peppers nebo Princem. Při svých koncertech nezapomíná ale ani na svoji velkou hudební inspiraci, zpěváka a klavíristu Raye Charlese. Teď ho plzeňští uvidí po čtyřech letech zpátky v Besedě.

Lísky jsou již v prodeji a pořadatel dokonce nabízí slevu v případě, že si diváci koupí vstupenky na obě show.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Měšťanská beseda

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!