Přehlídka těch nejlepších vystoupení a bláznivá after party. Tak skončil letošní MIME FEST

Přehlídka těch nejlepších vystoupení a bláznivá after party. Tak skončil letošní MIME FEST 

Jak je to mu již dobrým zvykem, i letošní, sedmý ročník poličského MIME FESTu zakončila 22. září přehlídka umělců z různých koutů světa. Během vystoupení s názvem Mime evening, které začalo v sedm hodin večer v Tylově domě, ukázali to nejlepší ze své tvorby. Večer pak zakončila bláznivá show Polička is burning! umělecké skupiny Mime Prague.

Poslední den MIME FESTu proběhl ve velkém stylu, Mime evening představil sedm krátkých vystoupení performerů z jednotlivých zemí zastoupených na festivalu. Jednotlivá čísla vždy krátce ohlašoval mladý pár, ostýchavý, po většinu času velice tichý mim a jeho extrovertní společnice, kteří dohromady vytvořili opravdu vtipnou dvojici.

Přehlídka nabídla opravdu pestrou škálu výstupů od žonglování po klasickou pantomimu. Něco málo ze svého umění předvedl také umělecký šéf a dramaturg festivalu Radim Vizváry, jehož představení s názvem Kocovina se stalo jedním z nejlepších vystoupení večera. Mladý mim dokázal pouze za pomoci doprovodných zvuků naprosto skvěle vystihnout to, jak se člověk pro probdělé noci cítí. Jeho téměř robotické pohyby jako by simulovaly rozbitost těla, kterou člověk s kocovinou pociťuje. Diváci nebyli ochuzeni ani o Milana Sládka, kterému byl letošní ročník festivalu věnován jako pocta za jeho přínos pantomimě.

Po přehlídce MIME evening následovala v poličském Divadelním klubu bláznivá a excentrická show na motivy slavných dance battles v Harlemu 80. let. Šílené kostýmy a ještě bláznivější taneční kreace předvedl Radim Vizváry společně s Irenou Kristekovou a Antonem Eliášem. Nechyběly extravegantní boty nebo třeba převlek jednorožce. Skupina Mime Prague chtěla ukázat, že ať už jste jacíkoli a děláte cokoli, nyní je vhodný čas na to hodit všechno za hlavu a prostě se bavit!

Fotografie: David Konečný

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!