Brněnský hotel Avion ožije o prvním říjnovém víkendu designem

Brněnský hotel Avion ožije o prvním říjnovém víkendu designem 

Po osmi letech se veřejnosti zpřístupní skvost funkcionalistické architektury v Brně, proslulý hotel Avion. Od 4. do 7. října bude hostit přehlídku Brno Design Days.

Největší festival designu v moravské metropoli – Brno Design Days – se letos přemístí do hotelu Avion, který vyrostl v roce 1928 podle návrhu architekta Bohuslava Fuchse. Koncepci třetího ročníku přehlídky jako tradičně zajistí studio KOGAA, jehož spoluzakladatelkou je Alexandra Georgescu, která stojí i za vznikem říjnového festivalu.

Letošní leitmotiv zní Disclose, tedy odhalování tajemství. Designéři odhalí tajemná zákoutí kreativního procesu a nápady, které nespatřily světlo světa. „Nezrealizované koncepty jsou často ty nejmilejší, bývají totiž příliš vizionářské a progresivní na dobu, ve které vznikly,“ vysvětlila koncept Georgescu.

Knihovna od architektů z MVRDV. Foto archiv Brno Design Days

Svou účast potvrdila známá studia i mladí designéři, mimo jiné fashion designérka Margherita Carrara z módního domu Christian Dior, Bertrand Schippan z architektonické kanceláře MVRDV, české duo Jakub Pollág a Václav Mlynář z produktového studia deFORM či písmař a typograf David Březina z Rosetta Type Foundry.

Doprovodný program festivalu bude zahrnovat přednášky, workshopy, site specific instalace, projekty designu výloh v centru města, módní přehlídky či design shopy. Chybět nebude ani kino, výstavy nebo hudební vystoupení.

Design studia deFORM. Foto archiv Brno Design Days

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!