Xindl X vydává své Sexy Exity. Živě desku představí na podzimním turné

Xindl X vydává své Sexy Exity. Živě desku představí na podzimním turné  

Xindl X vydal před pár dny své v pořadí již šesté studiové album. Desku s názvem Sexy Exity vytvořil z velké části ve Španělsku, českým fanouškům ji vyjede živě představit na podzimní klubové turné.

Na nové desce se Ondřej Landek alias Xindl X věnuje smutným tématům, ale s lehkostí a jemnou ironií sobě vlastní. „Zpívám o útěcích ze vztahů, od snů k pragmatičnosti, od zodpovědnosti i o útěcích do virtuální reality a virtuálních přátelství,“ představuje nové album, „příznačně jsem většinu desky napsal ve Španělsku, kam jsem prchal před svým běžným životem.“ Jako první skladbu měl hotovou tu s názvem Kufry jsou sbaleny, v níž upozorňuje na to, že si spolu se zavazadly bereme na cesty i většinu svých problémů.

Na nahrávce nechybí ale ani optimističtější kousky. Vůbec nejveselejší je singl Dřevo, v němž se Xindl X zamýšlí nad údělem člověka, jenž se neřídí současnými trendy. „Nepatřím do starýho železa, jsem spíš dřevo, a proto už z podstaty nerezaví mý básnický střevo,“ zpívá v písni, k níž vznikl zpěvákův doposud nejvýpravnější videoklip, kterého se ujal Radim Věžník. Z nové desky představil zpěvák již v předstihu singly Byznys i Věčně Nevěrná, který nazpíval spolu se Sabinou Křovákovou.

Nejen nové skladby, ale také starší hity nabídne Xindl X s kapelou návštěvníkům své podzimní koncertní šňůry. Na ní oslaví deset let na české hudební scéně. „Bude to naše největší turné – jak do počtu koncertů, tak do velikosti sálů,“ představuje zpěvák koncept své tour, „taky na pódiu nás bude nejvíc v historii kapely – kromě šestičlenné skupiny si s námi všude zazpívají i Sabina Křováková a Petr Lüftner.“ Ti budou vystupovat také v roli předkapel.

Vstupenky na turné jsou k dostání v internetovém předprodeji sítě Ticketstream.

Termíny turné:

Foto: Tomáš Nosil

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?