10 seriálů dostupných na Netflixu s českými titulky

10 seriálů dostupných na Netflixu s českými titulky 

V lednu 2019 Netflix oslaví tři roky od svého rozšíření na český a slovenský trh. Ačkoliv obliba internetové televize stále stoupá, a to i u nás, v češtině je k dispozici necelá třetina obsahu. Nemusíte však smutnit. Přinášíme vám seznam 10 seriálů, které jsou na Netflixu dostupné s českými titulky. Ale pozor! České titulky jsou u většiny seriálů dostupné pouze u první série.

Narcos

Kdo by neznal proslulého drogového barona Pabla Escobara? Právě jeho příběh se stal motivem pro vznik seriálu Narcos. Velmi detailní a důvěryhodný pohled do Escobarova života a do zákulisí boje nejen americké vlády s drogovými kartely. České titulky však nabízí jen první série, u zbývajících dvou si budete muset vystačit s těmi anglickými, případně polskými. Za zhlédnutí ovšem stojí, na ČSFD má seriál neuvěřitelných 94 %, což jej dělá 4. nejlepším seriálem v žebříčku.

House Of Cards

Je možné, že už nezbyl nikdo, kdo neviděl populární seriál z prostředí americké politiky, nicméně uvést jej zde musíme, protože se se jedná o jeden z prvních seriálů dostupných na Netflixu pro české diváky. První série je nabitá k prasknutí. Člověk se nemůže odtrhnout, ani se nenaděje a první série končí a s ní i dostupnost českých titulek. Tak teda pěkně děkujeme. Podobně jako Narcos i House of cards je velmi dobře hodnoceným seriálem na ČSFD – 91 %.

Orange Is The New Black

Seriál Orange is the new black vznikl podle stejnojmenné knihy Piper Kermanové a popisuje její zážitky z ženské věznice. Netřeba tedy říkat, že se jedná o velmi zajímavý počin natočený podle skutečné události, na základě skutečných příběhů a vzpomínek. Well done! Avšak česky si jej taky užijete jen u první série.

Marlon

Americký sitcom, jehož tvůrci jsou Marlon Wayans, ztvárňující v seriálu hlavní roli, a Christopher Moynihan. Seriál je volně inspirovaný životem Marlona (jak už název napovídá). Občas se zde objeví nějaká vtipná hláška nebo humorná situace, jinak se jedná o oddechovou a průměrnou komedii. Co je však na tomto pozitivní – že obě řady mají české titulky.

Gotham

Máte rádi krimi? Máte rádi komiksy? A máte rádi Batmana? Pak zbystřete. S českými titulky si totiž na Netflixu můžete pustit řadu seriálů natočených podle komiksů. Jedním z nich je i Gotham, seriál, kde ještě není Bruce Wayne hrdina a komisař Gordon se nachází teprve na počátku své kariéry. A můžete se radovat ještě více, protože české titulky najdete u všech tří sérií dostupných na Netflixu. Celkově má seriál čtyři řady a na páté se pracuje.

Marco Polo

Srdce milovníků historie plesají. Dvouřadý historický seriál vypráví příběh mladého Marca Pola, kterého jeho otec zanechal na Hedvábné stezce. Na celém počinu jde vidět, že Netflix do produkce nebojí investovat peníze. A to je jen dobře. Možná od takového seriálu očekáváte krveprolití, boje a nekončící akce. Ty samozřejmě v 20 dílech najdete, ale autoři se spíše zaměřili na dialogy mezi postavami a vztahové zápletky. Věřte, že se od něj stejně nebudete moci odtrhnout. A k tomu všemu jsou obě série dispozici s českými titulky.

Stranger Things

Možná už sláva Stranger Things odezněla. Nicméně pro ty z vás, kteří se tomuto seriálu zatím úspěšně vyhýbali (asi jako já Games of Thrones), jedna důležitá informace. Stranger Things patří mezi ty kvalitní, populární sériály, které lze na Netflixu zkouknout s českými titulky (bohužel zase jen první řadu). Pokud se neradi oddalujete od reality, asi to nebude nic pro vás. Pokud však máte rádi mysteriózní záležitosti, které často mozek obyčejného člověka nemůže přijmout – tohle je něco pro vás. A ti z vás, kteří netrpělivě čekáte na další řadu, nebojte se, příští rok se dočkáte/me.

Making a Murderer

Dokumentární seriál, ze kterého vám poleze mráz po zádech. Making a Murderer je právem označován za nejkontroverznější počin z dílny Netflixu a dokonce i celé seriálové scény. Deset dílů vypráví skutečný příběh Stevena Averyho nespravedlivě odsouzeného k vězení. Tahle realita vás může vyděsit.

Daredevil

S filmy a seriály na motivy komiksů se za poslední roky roztrhl pytel. Jejich obliba stoupá a novinky ze světa Marvelovských i DC Comics hrdinů vyprodávají kinosály u nás i ve světě. Nicméně, stejně jako existují lidé, kteří na komiksové adaptace nedají dopustit, existují i ti, kteří se z nich na zadek neposadí. Netflix se proto snaží odvděčit všem. Takže i když nepatříte mezi fanoušky světa superhrdinů a ‚bad guys‘ dejte tomuto seriálu šanci. Filmový Daredevil sice drží v žebříčku průměrných filmů, jeho seriálový kámoš jde svou vlastní cestou, která zajisté míří vzhůru.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Abychom nedrželi jen vážnou tvář, na poslední místo dáváme komediální seriál Unbreakable Kimmy Schmidt. Na Netflixu najdete přeložené první dvě série, u zbývajících dvou vás čeká přepnutí zpět do angličtiny. Hlavní hrdinka Kimmy Schmidt žila patnáct let v apokalyptickém kultu, ze kterého uniká do New Yorku – do města, kde je vše možné. Seriál sleduje, jak se s životem v tomto velkoměstě vypořádává, jak si nachází nové přátele a jak se jí daří/nedaří začít znova.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!