Fotoexpo 2018 se rozrůstá do dvou budov. Láká na známé fotografy i cestovatelské dobrodruhy

Fotoexpo 2018 se rozrůstá do dvou budov. Láká na známé fotografy i cestovatelské dobrodruhy  

Již šestý ročník veletrhu a festivalu současné fotografie Fotoexpo 2018 se blíží! Brány Národního domu na Vinohradech otevře v sobotu 20. října.

Národní dům na Vinohradech ale letos nebude jediným dějištěm Fotoexpa 2018. Program se rozrostl natolik, že se jeho část přesune do prostor Arcibiskupského gymnázia, které leží hned naproti. A na co se letos mohou návštěvníci těšit? Chybět nebude představení více než padesáti předních značek fotografické techniky, možnost volného fotografování exotic a glamour modelek, finále MISS FOTO ani vyhlášení výsledků fotografické soutěže FOTOTALENT 2018. Zájemci se mohou zúčastnit nespočtu workshopů a seminářů, jichž se zúčastní významní čeští i zahraniční fotografové.

Svou práci představí návštěvníkům Ivana Vostřáková, jejíž díla patří k vůbec těm nejdražším v České republice. Dorazí také jeden z nejlepších slovinských fotografů Uroš Podlogar, který se ve své tvorbě zaměřuje na outdoorová, dobrodružná, sportovní i lifestylová témata. O focení známých osobností pohovoří Ondřej Pýcha a Nikola Bílková. Chybět nebude ani krajinkář Martin Rak a Jan Šmíd, jenž se zaměřuje především na panoramatické fotografie. O astrofotografii promluví Petr Horálek, o fotografování zvířat a divoké přírody Petr Bambusek a Patrik Staněk. Své portrétní fotografie ukáže Jana Pechlátová.

Workshopy a semináře se pak zaměří třeba na svatební fotografie, postprodukci, panoramatické fotografie krajiny, krajinkářské astrofotografie, focení architektury, produktové i makro fotografie a mnoho dalšího. Vůbec poprvé nabídne veletrh sekci Cestovatelské fotografie, jež se bude věnovat jedinečným zážitkům zachyceným na fotografii odvážnými cestovateli. Ti povypráví o svém putování po marockých pouštích, krajinou Srí Lanky a Skotska, Norskem či Nepálem.

Kompletní program naleznete na oficiálních stránkách Fotoexpa 2018. Základní vstupenka je k dostání v internetovém předprodeji za zvýhodněnou cenu 290 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Národní dům na Vinohradech nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!