Mezinárodní festival pantomimy v Poličce začíná!

Mezinárodní festival pantomimy v Poličce začíná! 

Sedmý ročník Mezinárodního festivalu pantomimy v Poličce představí divákům pantomimu 21. století a příbuzné divadelní styly, které ji v současnosti ovlivňují. Návštěvníci se mohou těšit na soubory z Francie, Španělska nebo Finska. Přijede také legendární osobnost pantomimy, slovenský mim Milan Sládek. Součástí festivalu, který proběhne od 18. do 22. září 2018, bude šestnáct rodinných představení a čtyři workshopy.

Senzací letošního ročníku je představení Zase jedna prchavá hodina v koprodukci legendárního francouzského Théâtredumouvement a španělského divadla La Mecànica, které festival zahájí v úterý 18. 9. v šest hodin večer. Jedná se o českou premiéru.

Speciálním hostem Mime Festu bude Milan Sládek, světoznámý slovenský mim a režisér, který zahraje představení Křížová cesta. Festival chce poctít mistrovy 80. narozeniny a jeho mimořádný přínos pro pantomimu na světě.

Souhru pantomimy s jinými žánry názorně předvede domácí soubor Geisllers Hofcomoediantens erotickou němohrou V borůvčí a také Radim Vizváry se svým nejnovějším představením VIP, ve kterém nabízí originální formu moderní pantomimy propojenou s iluzionismem. Vizváry zahraje i pro nejmenší diváky. Domácí soubor LosersCirqueCompany nabídne představení Kolaps. Zajímavostí bude mladý soubor Mimo Art Company z Helsinek, který nastartoval novou vlnu současné profesionální pantomimy ve Finsku.

Součástí programu jsou i představení pro studenty středních škol a rodiny s dětmi. Pro ně zahraje například polský soubor Kolektyw žonglérskou show, Václav Štrasser zase předvede bublinovou show. Prostor pravidelně dostává i mladá generace, která zákonitě ovlivňuje vývoj a tvorbu současné pantomimy. V programu Mime Open Stage se představí čerství absolventi nebo začínající profesionálové různých národností.  

Součástí festivalu je také edukativní program, o své dovednosti se podělí například Pau Bachero, výrazná osobnost španělského divadla, nebo klaun z Cirque de Soleil Pablo Gomiz.

Chybět nebude ani tradiční Mime Evening, což je slavnostní setkání a prezentace předních umělců z jednotlivých zemí zastoupených na festivalu. To nejlepší ze své tvorby představí ve formě krátkých výstupů.

Festival zakončí představení Polička is burning - bláznivá a excentrická show na motivy slavných dancebattles v Harlemu 80. let. Následovat bude afterparty.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!