Podzimní výstavy ve středních Čechách: fotografie Hynka Čermáka i jiný pohled na Ondřeje Sekoru

Podzimní výstavy ve středních Čechách: fotografie Hynka Čermáka i jiný pohled na Ondřeje Sekoru  

Rádi byste se vydali do muzea nebo galerie ve středních Čechách? Inspirujte se našimi tipy a nenechte si ujít třeba výstavu ženských aktů od Hynka Čermáka a Terezy z Davle nebo dětskou interaktivní expozici věnovanou slavnému autorovi Ondřeji Sekorovi.

Obrázky Ivy Hüttnerové

Iva Hüttnerová proslula coby herečka a spisovatelka, ale také jako malířka a grafička. V mansardě Muzea T. G. M. v Rakovníku si nyní můžete prohlédnout výběr z jejích naivních maleb, které se objevily na výstavách i v zahraničí a také jsou součástí stálých expozic v Paříži a Hamburku. Do neděle 10. listopadu vás zde čekají díla autorky, která mimo jiné i navrhovala divadelní kostýmy a rekvizity, vytváří nástěnné kalendáře a stala se i známou moderátorskou tváří.

Ondřej Sekora přírodovědcem

Že byl Ondřej Sekora kromě ilustrátora a autora dětských knížek také přírodovědcem, ukazuje současná výstava ve Sládečkově vlastivědném muzeu v Kladně. Ta se soustředí na prezentaci tří slavných spisovatelových děl, a to na Ferdu Mravence, Čmeláka Aninku a Uprchlíka na ptačím stromě, v nichž se Sekorovi podařilo realisticky vystihnout zvířecí hrdiny. Výstava, zahrnující dokonce i živé exponáty, potrvá do neděle 10. listopadu.

Helena Horálková – Tisky

Výběr děl z posledních dvou dekád od známé české grafičky a ilustrátorky Heleny Horálkové představí od pátku 27. září výstava v Galerii Ve Věži v Mělníku. Z volné grafiky budou k vidění rozmanité práce s přírodní tematikou nebo velkoformátové linoryty zachycující život pulzujícího velkoměsta. Expozice neopomene ani ilustrace s motivy jarmareční písně nebo grafický soubor Mudrosloví národa slovanského od F. L. Čelakovského. Chybět do neděle 17. listopadu nebudou ani humoristické ilustrace k Poláčkově knize Muži v offsidu.

Z výstavy Heleny Horálkové. Foto: archiv MEKUC

Tereza z Davle & Hynek Čermák: Imaginace / Průhledy do ženské postavy

Vůbec poprvé se společně představí dvojice současných fotografů – Tereza z Davle a Hynek Čermák, který je veřejnosti znám i coby úspěšný herec. Kromě průřezů jejich dosavadní tvorbou návštěvníci v expozici ve foyer Dusíkova divadla v Čáslavi najdou i nejnovější, dosud nepublikované snímky. Výstava bude otevřená od soboty 5. října až do konce letošního roku.

Jakub König – Zvíře jménem podzim

Noirový detektivní příběh z pera blogera, komiksového tvůrce a písničkáře Jakuba Kóniga alias Kittchen doplňuje na aktuální výstavě v kutnohorské galerii GASK zvuková site-specific instalace. Autor je znám i pro svou publikaci Anjel, která vyšla coby soubor komiksových stripů o padlém andělu, nebo díky kapele Obří broskev, jež odstartovala jeho hudební dráhu.

Z výstavy Jakuba Königa. Foto: archiv GASK

Hynek Čermák: Nik On Akt. Foto: archiv Nikon

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!