Nejnovější články » Divadelní recenze

Kéž slunce svítí! Divadlo Kalich od ledna obsadí květiNOVÉ děti

21.9.2018,

Kalich přivítá na začátku roku 2019 květinovou revoluci. Na prkna se po dlouhých letech vrací Vlasy s moderním pojetím a populárním muzikálovým obsazením.

Většina fandů hudby na divadelní scéně už určitě slyšela o legendárním muzikálu Hair. Dílo, které si k filmovému zpracování vybral i sám režisérský velikán Miloš Forman, se dočká nového zpracování v kabátě z 21. století. Dvacet let od svého posledního uvedení oslaví Vlasy i celosvětovou padesátku. Před půl stoletím totiž nadchnul diváky poprvé na newyorské Broadwayi.

„Nechtěli jsme, aby diváci sledovali nějaké retro zoo, kde pobíhají vlasatci s džínovými vestami na chlupatých prsou,“ vysvětluje režisér a scénograf Šimon Caban pojetí Vlasů v Kalichu. Muzikál bude především hledat, co spojuje generaci hippies s hodnotami dnešních mladých lidí.

"Každá generace přichází s něčím novým a změny jsou čím dál tím rychlejší. O čem chceme hrát? O boji mladých proti establishmentu? Spousta nadšených mladých volí Zemana, Putina nebo Trumpa… Ale na jednom se shodnem – Make love, not war," doplňuje Caban.

V hlavních rolích se představí Přemysl PálekRoman Tomeš, Richard Pekárek, Milan Peroutka, Charlotte DoubravováPetra Vraspírová, Jan Fanta, Štěpán Komárek, Simona Tlustá, Michaela Tomešová, Lukáš AdamJan Tenkrát a další. Premiéra bude 18. ledna 2019.