Tvrdší a metalovější Haken dorazí do Prahy představit svou novou nahrávku

Tvrdší a metalovější Haken dorazí do Prahy představit svou novou nahrávku  

Londýnská kapela Haken, která se řadí mezi inovativní tvůrce tvrdé muziky, připravuje pro své fanoušky zbrusu nové album. To vyrazí představit na turné, během něhož se zastaví také v české metropoli.

“Neděláme rádi jednoduchou hudbu. Vždy se chceme postavit všeobecnému očekávání a na našem novém albu jsme dokonce překonali všechny mety, které jsme si stanovili,” vysvětluje přístup ke své tvorbě vokalista kapely Ross Jennings. Členové skupiny Haken, kteří jsou součástí hudební scény od roku 2007, nechtějí stát na místě a usnout na vavřínech. A určitým posunem má být také jejich v pořadí páté studiové album Vector, které vyjde 26. října

Nová nahrávka slibuje ‘pořádně tvrdý směr’. “Odjakživa nás ovlivňovala tvrdá muzika. A při skládání písniček na tuhle desku bylo jasné, že bude metalovější,” slibuje kytarista Charlie Griffiths a klávesista Diego Tejeida dodává: “Je to něco, o čem jsme už delší dobu přemýšleli. Na našem předešlém albu ‘Affinity' jsme měli pár tvrdších skladeb, které fanoušci hodně dobře přijali.” 

A kde brali členové inspiraci k textům nových písní? “Inspirovaly nás různé věci. Co se týče filmů, mluvili jsme třeba o Přeletu nad kukaččím hnízdem, Záření. Bronsonovi a Mechanickém pomeranči. Líbí se nám ta jejich temná a lehce surreálná atmosféra,” vysvětluje Jennings, “a taky o psychologických studiích 20. století od lidí jako Stanley Milgram, B.F. Skinner a samozřejmě Herman Rorschach.” 

Novou desku vyjede kapela představit také svým českým fanouškům. V Praze se představí 3. března 2019, kdy vystoupí ve Futurum Music Baru. Vstupenky jsou k dostání v internetovém předprodeji za 370 korun. Na místě se cena lístku vyšplhá na 450 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Futurum Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Futurum Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!