Kňažko a jeho Shylock. Divadlo Na Jezerce tematicky připomíná osmičková výročí

Kňažko a jeho Shylock. Divadlo Na Jezerce tematicky připomíná osmičková výročí 

Herecký koncert jediného muže, který věrohodně tlumočí otázku antisemitismu a politickou korektnost. Melodramatu Shylock budou v rámci připomínky historických milníků naší země tleskat opět zaplněná hlediště. A znovu u toho bude Milan Kňažko.

Shakespearovo Být, či nebýt s klasickým Oko za oko, zub za zub. Slovenský matador oceněný cenou Thálie bude Na Jezerce znovu excelovat v roli Žida Jona, který řeší stažení své postavy z repertoáru. Dilema, jak Shylocka hrát, řeší Jon přímo s diváky a odpovídá na otázky, zda přistoupit k roli komediálně či se vžít do postavy coby starého muže nebo dokonce zloducha.

Hra Marka Leirena-Younga se blízce dotýká antisemitismu a divadlo dalšími večery s Milanem Kňažkem připomíná nešťastné osudy Židů za druhé světové války. Jak míchá kartami svobody fakt odlišného vyznání, jiné národnosti nebo politické příslušnosti? Je důležité, zda je člověk Čech, Němec, Američan, Slovák, Žid, katolík, disident, věřící nebo ateista, nebo bychom měli důležitost přisuzovat jednání člověka v konkrétním případu dané situace? Témata, která jsou bohužel aktuální i dnes.

I proto se příběh Shylock v repertoáru Jezerky vyjímá. Zvlášť u připomínání osmičkových roků. Jak o hře mluví sám hlavní představitel se podívejte níže.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!