Prvorepublikové róby i křiklavé osmdesátky. V brněnské Olympii vystavují módu posledních sto let

Prvorepublikové róby i křiklavé osmdesátky. V brněnské Olympii vystavují módu posledních sto let 

Průřez módními trendy za posledních sto let nabízí výstava v brněnském obchodním centru Olympia. Zaměřuje se především na výrazná třicátá, šedesátá a osmdesátá léta. Kromě retro oděvů si návštěvníci do konce září budou moci prohlédnout kavárnu i bar v meziválečném stylu nebo kancelář T. G. Masaryka.

V pasážích OC Olympia Brno budou k vidění módní kousky z jednotlivých dekád Československa. Mezi exponáty se objeví večerní róby z období první republiky až po současné kousky předních českých návrhářů. Do filmového světa zavede návštěvníky expozice filmové módy, kde najdou módní doplňky z proslulých českých snímků.

„Předpokládáme, že velký úspěch sklidí expozice spodního prádla, které znaly jenom naše prababičky. Vystavené budou spodní košilky, kalhotky, různé šněrovačky nebo spodničky,“ uvedl ředitel obchodního centra Jan Pazour.

Foto archiv OC Olympia

Zájemci budou mít možnost nahlédnout i do prvorepublikové kavárny. V druhé části centrální expozice zamíří na Pražský hrad do kanceláře prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka. A přímo z ní mohou navštívit typický noční podnik 30. let, kam chodily celebrity jako Adina Mandlová nebo Oldřich Nový.

Samostatnou část expozice bude tvořit sportovní oblečení, které připomene úspěchy Čechů na olympiádě. K vidění budou třeba gumáky, ve kterých si došly pro stříbrné medaile na letních olympijských hrách v Londýně tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou, nebo bunda, kterou si při získání zlaté medaile v Soči oblékla naruby snowboardistka Eva Samková.

V rámci doprovodného programu čekají zájemce během září soutěže, besedy, workshopy nebo setkání s nekonvenční módní návrhářkou Táňou Havlíčkovou.

Foto archiv OC Olympia

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!