Z Colours of Ostrava do Paláce Akropolis. Alice Merton chystá samostatný koncert

Z Colours of Ostrava do Paláce Akropolis. Alice Merton chystá samostatný koncert 

Kanadsko-německá zpěvačka a písničkářka Alice Merton se na letošním festivalu Colours of Ostrava dočkala nadšeného přijetí diváků. A tento úspěch přijede již za pár dnů zopakovat také do české metropole, kde vystoupí vůbec poprvé.

Svou výbušnou směs rocku a popu doveze zpěvačka Alice Merton již 15. září do Paláce Akropolis. Hudebnice, která se narodila v Německu, nemá žádné kořeny, jak zpívá ve svém chytlavém poprockovém hitu No Roots. Narodila se v Německu, pak ale žila v Kanadě, ve Spojených státech i Francii. Nakonec se usídlila v Berlíně. “Já nevím, kde je můj domov, nevím, kde jsou mé kořeny,” vysvětluje hudebnice, která prý ani neví, kolikrát se stěhovala. 

Čtyřiadvacetiletá vítězka European Border Brokers Award 2018 vystudovala klasickou hudbu i Popakademii v Mannheimu.  V únoru 2017 vydala EP No Roots, které si produkovala sama spolu s Nicolasem Rebscherem. Přestože obsahuje jen čtyři skladby, dostala se díky němu do povědomí diváků po celém světě. Videoklip k titulnímu singlu No Roots zhlédlo na Youtube již téměř 600 tisíc fanoušků. 

Na tento rok chystá Alice Merton vydání svého debutového alba. Zároveň objíždí města v rámci evropské koncertní šňůry. Jedna ze zastávek bude také v Praze, kde nikdy předtím ještě nevystupovala. Vstupenky na koncert jsou stále k dostání v internetovém předprodeji za 450 korun. Na místě si pak zájemci ještě o stokorunu připlatí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Palác Akropolis nabízí i další akce

Místo konání: Palác Akropolis

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!