Listopadové Blues Alive zahájí Joan Osbourne či oslava Luboše Andršta

Listopadové Blues Alive zahájí Joan Osbourne či oslava Luboše Andršta 


Jediný večer, na který ještě zbývají lístky. Start dalšího ročníku hudebního festivalu Blues Alive slibuje kromě blues covery Boba Dylana i narozeninovou party. Ostatní koncerty jsou kompletně vyprodány.

Šumperk čeká třiadvacátý ročník mezinárodního svátku bluesových melodií. Na všechny se však letos nedostane. Vstupenky zbývají už jen na první večer 15. listopadu. I ten však bude stát za to. Hlavní hvězdou bude americká písničkářka Joan Osborne. Umělkyně s osmi nominacemi na Grammy oslaví legendárního Boba Dylana.

“Letos se na pódiu v Šumperku sejde historicky největší počet hudebníků, kteří získali nebo byli nominováni na Grammy nebo na prestižní ocenění Blues Music Awards,” upozorňuje dramaturg Ondřej Bezr. Další headlinerka Ana Popovic, původem Srbka, se stala vůbec první Evropankou nominovanou na zmiňované Blues Music Awards. Patří k velmi ceněným kytaristkám a uznávají ji největší hráčské hvězdy blues i rocku.

Sedmdesátiny pak na scéně oslaví přední český kytarista Luboš Andršt, který zde pokřtí knižní životopisný rozhovor právě s Ondřejem Bezrem. V neposlední řadě zahajovací program doplní mladá soul-bluesová kapela z Memphisu Southern Avenue.

Vedle hlavního programu v Domě kultury nepřijdete ani o tematické odpoledne - tentokrát s podtitulem Jak je neznáte, koncerty v H-Clubu, projekce hudebního filmu i noční jam sessions.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!