Soundtrack, den čtvrtý: festival završil koncert hudby k české herní senzaci Kingdom Come: Deliverance

Soundtrack, den čtvrtý: festival završil koncert hudby k české herní senzaci Kingdom Come: Deliverance

Během zamračeného nedělního odpoledne se mohli návštěvníci Soundtracku Poděbrady schovat do koncertní haly, kde se poslední festivalový den odehrála projekce pohádky S čerty nejsou žerty se živou hudbu i koncert skladeb ke světoznámé počítačové hře Kingdom Come: Deliverance.

nehodnoceno
Líbí? Pošlete to dál...

Z promítání pohádky S čerty nejsou žerty. Foto: Adam SkalníkZ promítání pohádky S čerty nejsou žerty. Foto: Adam Skalník

Nejenom malí návštěvníci vyrazili na předposlední bod programu v poděbradské koncertní hale, kterým bylo promítání oblíbené české pohádky v režii Hynka Bočana S čerty nejsou žerty. Doba konání byla trefou do černého – projekce očividně zpestřila mnohým dětem definitivní konec letních prázdnin.

Známé melodie, které složil Jaroslav Uhlíř, velice zdařile zahrál symfonický orchestr. Jejich podání bylo na stejné úrovni, ba i lepší, než originální soundtrack. Největší potlesk sklízela zpěvačka vystupující za princeznu Adélku, jejíž hlas byl téměř nerozeznatelný od Ivany Andrlové, která ve zpěvu nahradila představitelku role Moniku Pelcovou se silným moravským přízvukem.

Bezplatný doprovodný program na kolonádě pokračoval i v neděli. Dopoledne zde vystoupil bluesový hudebník s pseudonymem St. Johnny, později jste mohli na pódiu potkat jazzového zpěváka Filipa Gondolána. Jako poslední obsadili stage členové divadelně hudební skupiny Kašpárek v rohlíku.

Letošní ročník uzavřel koncert vybraných písní z historické RPG hry předního českého vývojáře Daniela Vávry Kingdom Come: Deliverance, která vyšla v únoru a slaví úspěchy v zahraničí. Stylově tak skončil festival, který se kromě filmové hudby zabývá i oněmi multimédii. Ředitel festivalu Michal Dvořák označil soundtrack k tomuto světoznámému počinu za „nejrevolučnější ztvárnění hudebního doprovodu k počítačové hře“ – dodal, že jeho stopáž má více než šest hodin, což je několikanásobně delší než u běžného filmu.

Přítomní autoři hudby, Jan Valta a Adam Sporka, od ředitele převzali hned na úvod festivalové ocenění. Pak už se mohlo publikum zaposlouchat do skladeb, v nichž se mísily středověké melodie s nadčasovými, k tomu zhlédnout vybrané pasáže ze hry a možná se i nechat trochu nalákat k jejímu koupení.

Jan Valta a Adam Sporka převzali festivalovou cenu. Foto: Adam Skalník

Další náhodné fotky z galerie...

Koncert hudby ke Kingdom Come: Deliverance. Foto: Adam SkalníkZ modrého koberce: Skladatel Eric Serra schází k připravenému autu. Foto: Adam Skalník Koncert hudby ke Kingdom Come: Deliverance. Foto: Adam SkalníkZ promítání S čerty nejsou žerty. Foto: Adam Skalník


Jezero Poděbrady nabídne brzy i tyto akce

100%

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...