Soundtrack, den třetí: zlatý hřeb Eric Serra, taneční kreace i hvězdy české hudební scény

Soundtrack, den třetí: zlatý hřeb Eric Serra, taneční kreace i hvězdy české hudební scény

V sobotu se na festivalu Soundtrack Poděbrady coby zahraniční hvězda letošního programu objevil francouzský skladatel Eric Serra. Odpoledne se neslo v tanečním rytmu – choreografie na filmové melodie předvedly hvězdy pořadu StarDance. Lázeňský park obsadili slavní čeští interpreti.

hodnoceno 1x
Líbí? Pošlete to dál...

Eric Serra. Foto: Adam SkalníkEric Serra. Foto: Adam Skalník

Navzdory sobotní nepřízni počasí dorazili návštěvníci na festival v hojném počtu. Neustávající déšť však v koncertní hale způsobil technické potíže. Během vystoupení tanečníků ze Stardance se v šapitó nesla mlha, která místy kazila výhled na účinkující. Taneční show zahájil sám ředitel festivalu Michal Dvořák, který se moderátorovi přiznal, že tanec není jeho silná stránka. Poznamenal, že do budoucích ročníků Soundtracku plánuje projekci proslulých tanečních filmů se živým orchestrem.

Jako první se předvedl choreograf Jan Onder s partnerkou Kateřinou Badinovou. Postupně se na parketu vystřídali Oldřich Navrátil s Kamilou Tománkovou, Zdeněk Piškula s Veronikou Lálovou, Jonáš Tománek se Šárkou Kosmákovou a další páry. K vidění byly jak klasické tance jako waltz, tak i latinskoamerické, mimo jiné jive, samba nebo paso doble. Show ozvláštnil Marek Zelinka, který vystoupil nejenom jako tanečník, ale i jako talentovaný mim.

Během odpoledne si mohli návštěvníci zdarma poslechnout na lázeňské kolonádě několik koncertů známých českých interpretů. Jako první vystoupila popová zpěvačka Emma Smetana, se kterou se poté na pódiu vyměnila Aneta Langerová. Těsně před hlavním večerním programem zazpíval David Koller, se kterým se na stage později objevila i Barbora Poláková. Diváci tak zažili vůbec poprvé živou interpretaci songu Sami, který vznikl před šesti lety.

Zlatý hřeb sobotního programu i celého letošního ročníku představoval večerní koncert Erika Serry, který s sebou z Paříže přivezl svou kapelu. Specifický zvuk Serrových nahrávek, v nichž vynikají především bicí a saxofon, doplňovaly nejenom klipy z jednotlivých filmů, mimo jiné James Bond: Zlaté oko, Brutální Nikita nebo Leon, ale také trochu psychedelické projekce. Zazněla i hudba z Magické hlubiny s ikonickým zpěvem velryb.

Tečkou za sobotní nocí bylo půlhodinové představení Vivaldianno, které mohli diváci sledovat jako videomapping na stěny poděbradského zámku. Příběh barokního skladatele Antonia Vivaldiho doprovázely autorovy skladby v podání souboru, jehož členkou je i violoncellistka a sólistka Hanse Zimmera Tina Guo. Eric Serra, Tina Guo a zástupce společnosti William Morris Entertainment si odnesli festivalové ocenění.

Foto: Adam Skalník

Další náhodné fotky z galerie...

Aneta Langerová. Foto: Adam SkalníkPředstavení Vivaldianno dovršilo sobotní noc. Foto: Adam Skalník Jan Onder a Dana Batulková. Foto: Adam SkalníkZ modrého koberce: Ředitel festivalu Michal Dvořák v


Jezero Poděbrady nabídne brzy i tyto akce

90%

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...