Nejnovější články » Hudební novinky

Mydy Rabycad vyjedou na turné. Slibují našlapanou show bez kompromisů

31.8.2018,

What is Mydy Rabycad? Tuto otázku bude stále oblíbenější kapela pokládat svým fanouškům v rámci připravované koncertní šňůry. Odpověď na ni ale nabídne hned během svého vystoupení. Chybět nebudou bláznivé kostýmy, energická show a samozřejmě ty největší hity.

Na české turné se kapela Mydy Rabycad připravuje zodpovědně. “Americké a holandské turné, speciální koncerty na Metronome festivalu nebo Colours of Ostrava, to vše s novým materiálem z alba M.Y.D.Y. Máme toho za sebou fakt hodně a byla to pro nás obrovská škola. Nyní se ve zdaleka nejlepší kondici vracíme do klubů, abychom odehráli turné napříč celou naší zemí. Poprvé plně v naší režii a podle toho to bude vypadat. Strašně moc se těšíme,” vysvětlil klávesista Néro Scartch. 

Kapela slibuje návštěvníkům našlapanou show bez kompromisů. V programu se dočkají písní z posledního alba M.Y.D.Y., za které získala tři ceny Žebřík a nominaci na Ceny Adněl, ale i řady hitů z předchozích nahrávek. “Bude to náročné, ale věřím, že o to emotivnější,” říká k chystanému turné zpěvačka Žofie Dařbujánová, “zejména po tom, co jsme letos v létě oslavili šest let na společné cestě. Navíc nás na většině zastávek podpoří naši noví oblíbenci Noisy Pots. Těšíme se moc! Přijďte oslavovat s námi!” 

Mydy Rabycad ve své hudbě kombinují elektroniku a taneční beaty s prvky elektroswingu či diska sedmdesátých a osmdesátých let. Během své šest let trvající kariéry si získali příznivce doma i v zahraničí. Jejich show mohli zhlédnout návštěvníci festivalů Glastonbury, Sziget či amerického Festival International de Louisiane, vystupovali ale i v Jižní Koreji, Turecku i v Egyptě. Mají za sebou první koncertní šňůru po Holandsku. 

What is Mydy Rabycad? Tour