Ostrava Kamera Oko slaví desáté narozeniny! Láká na hvězdné hosty i aktuální snímky

Ostrava Kamera Oko slaví desáté narozeniny! Láká na hvězdné hosty i aktuální snímky  

Jubilejní desátý ročník letos oslaví Mezinárodní filmový festival Ostrava Kamera Oko. A s kým jiným, než se zajímavými zahraničními hosty, aktuálními snímky a samozřejmě svými návštěvníky! Organizátoři připravují také několik výjimečných programových bodů.

Jedním ze speciálních bodů bude program v Galerii Plato. S ní navázal festival Ostrava Kamera Oko spolupráci, díky čemuž proběhne v jejích prostorách speciální pop-up projekce snímku Manifesto, večírek elektronické hudby Banket či prezentace filmů Martina Kohouta, aktuálního laureáta Ceny Jindřicha Chalupeckého. Chybět nebudou ale ani dva workshopy pro děti. Během nich si i ti nejmladší návštěvníci budou moci vyrobit pohyblivé hračky, nebo se naučit, jak se správně dívat na film. 

Do moravskoslezské metropole se i tento rok chystá mnoho hostů. Režisérka Olga Sommerová, kameramanka Olga Špátová a operní pěvkyně Soňa Červená přijedou na festival představit společný snímek Červená. Do Ostravy se chystá rovněž kameraman slovenského filmu Nina Norbert Hudec. V programu nebude chybět ani slavnostní premiéra restaurovaného filmu Žiletky, jíž se osobně zúčastní kameraman Marek Jícha. Delegace dorazí i s dvoudílným snímkem Dukla 61

Festival, který potrvá ve dnech od 25. do 30. září, zahájí zábavná prezentace videoklipů v režii Aleše Stuchlého, Karla Veselého a Pavla Klusáka, který bude korespondovat s festivalovým tématem Portrét dámy. Mezi soutěžními filmy se pak filmoví fanoušci dočkají debutu brazilského režiséra Tiaga Meloa Azougue Nazaré vyprávějící o konfliktu mezi tradičním evangelickým světem a prostředím rituálních karnevalových oslav Maracatu. Krátkometrážní soutěž zahrne snímek Rekonstrukce tvůrců Jiřího Havlíčka a Ondřeje Nováka. Ten vychází ze skutečných událostí, kdy dvojice mladíků v Pardubicích v roce 2015 bezdůvodně umučila bezdomovce. 

Ani tento rok nebude chybět přehled nejnovějších rozpracovaných děl v rámci programu Works in progress a pro návštěvníky bude připraveno také speciální zakončení festivalu, které se uskuteční v prostorách veřejnosti běžně nepřístupného Dolu Barbora. Hlavním bodem se stane projekce němého filmu Východ slunce, který doplní živým hudebním doprovodem uskupení Forma

Jen do konce srpna je možné zakoupit akreditace za zvýhodněné ceny, a to buď prostřednictvím internetového předprodeje, či na pokladnách jednosálových kin Minikino a Kino Art i ve spřátelené prodejně designových značek TY Identity.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!