HumbookFest láká na zvučná jména Kovy, Sara Raasch či Claudia Gray

HumbookFest láká na zvučná jména Kovy, Sara Raasch či Claudia Gray 

Největší festival young adult literatury HumbookFest se letos uskuteční 6. října v Kongresovém centru v Praze. Tentokrát přivítá tři zahraniční hvězdy – autorku série Sníh nebo popel Saru Raasch, spisovatelku Claudiu Gray (Tisíc kousků nebe) a Estelle Maskame, která píše zamilované romány.

Třetí ročník HumbookFestu opět představí známé zahraniční autory a překladatele young adult literatury. Kromě zmíněných zahraničních spisovatelů se návštěvníci festivalu setkají i se zástupci české literární scény.

Nebude zde chybět proslulý youtuber Kovy, který zde bude prezentovat svou biografii Ovšem, nebo autorka fantasy knih Petra Machová se svým nejnovějším titulem Dračí město.

Motorkářka Dominika Gawliczková povypráví o své publikaci Dominika na cestě Jižní Amerikou, cestovatel a zpěvák Pavel Bareš představí svůj literární debut – sci-fi román Projekt Kronos. V neposlední řadě se zde setkáte s Petrou Stehlíkovou, autorkou románu Naslouchač.

V rámci doprovodného programu se uskuteční workshopy, kde si budete moci zkusit přeložit román, vyrobit si rekvizity z Harryho Pottera nebo se nechat nalíčit po vzoru knižních celebrit. Návštěvníky čekají také besedy, mimo jiné o tvůrčím psaní, výrobě cosplay nebo booktuberech. V chill-out foyer se můžete těšit na kávu, stánek s merchem i fotokoutek s Instagrafem.

Foto archiv HumbookFest

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!