Nakrmit králíky a přivonět si k lučnímu kvítí na střeše Lucerny? Příští dva týdny máte možnost

Nakrmit králíky a přivonět si k lučnímu kvítí na střeše Lucerny? Příští dva týdny máte možnost 

Střecha Paláce Lucerna v centru Prahy se na dva následující týdny promění v zelenou louku. Do 11. září se zde můžete projít po umělé trávě, nakrmit slepice, kozy i králíky, prohlédnout si ptactvo ve voliéře, přivonět si ke květinám nebo si poslechnout klavírní intermezza.

Za projektem Louka nad Lucernou stojí Ondřej Kobza, Petr Plewka a architekt Petr Hájek. „Inspirací pro zatravnění střechy Lucerny byly mimo jiné i zahraniční zákony, které ve vyspělých zemích, například ve Francii, fungují,“ vysvětlil Kobza. „Každá nová budova tam musí mít na střeše zahradu či solární panely. Nově ‚zazelenalá‘ místa tak odpovídají na stále se zvyšující počet ploch, která zabírají auta,“ dodal.

Na střeše Lucerny se pravidelně pořádají tzv. Salony, kam byl v minulosti přizván Dominik Duka, David Vávra nebo Libuše Šmuclerová. Prostor ožívá i koncerty, tančírnou nebo dokonce mší svatou.

Každé město má emblematickou budovu. Paříž Eiffelovku, New York Empire State Building. Vyjadřují duši města. Kromě Pražského hradu je pro nás právě takovou ikonickou budovou Palác Lucerna. Takřka každý Pražan si zde prošel návštěvou plesů, proběhly zde komunistické sněmy, ale i koncert Louise Armstronga. Na příběhu Lucerny se dají odvyprávět celé dějiny 20. století,“ popsal budovu Petr Plewka.

Na Louku nad Lucernou se návštěvníci dostanou pomocí schodiště či páternosteru, vstup do výtahu je z ulice Štěpánská, naproti Velkému sálu. Vstupné činí 200 Kč pro dospělé a 150 Kč snížené, děti do deseti let mají vstup zdarma.

Foto © Boys Play Nice

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Palác Lucerna nabízí i další akce

Místo konání: Palác Lucerna

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!