Benefiční večer pod širým nebem zažijí již po páté na Broumovsku

Benefiční večer pod širým nebem zažijí již po páté na Broumovsku 

Spojení přírodních krás Kladského pomezí a hudby, zpěvu, tance s prvky divadla a akrobacie – to je benefiční open-air, který se na Broumovsku ve Východních Čechách uskuteční již po páté. Letos se večer, který pořádají muzikanti z Police Symphony Orchestra 31. srpna od 20 hodin na louce U Klučanky za Policí nad Metují, ponese ve znamení pohybu.

Pátý ročník tak ponese i příhodný název „Panta rhei ~ Když Klučanka přihlíží...“. Ve znamení pohybu se totiž ponese celý večer na louce u Klučanky, na kterém vystoupí například dvanáct sólistů Baletu Národního divadla v čele s primabalerínou Alinou Nanu, kteří zatančí v choreografii Veaceslava Burlaca. Návštěvníci se mohou těšit i na akrobacii nového cirkusu s velkou obručí, takzvanou cyr wheel, v podání slovenských akrobatů. Celou živoucí scénu pak dokreslí několik tanečních souborů základních uměleckých škol z okolí a Divadelní spolek Vrchlický z Jaroměře.

Nebude však chybět ani hudební program, na kterém vystoupí Michal Grombiřík se svým cimbálem, zazpívá Jan Sklenář s Vendulou Příhodovou, samozřejmě vystoupí i samotní organizátoři akce – celých šestnáct skladeb šitých na míru tomuto večeru zahraje 65 muzikantů z Police Symphony Orchestra. „Ten večer budete svědky několika příběhů – příběhů nás všech, účinkujících i diváků, které jsou v různých okamžicích našich životů zcela identické, ale díky plynoucímu času zároveň naprosto rozdílné. Uvidíte, nakolik je minulost nesmrtelná a že jen současnost nám všem dává stejnou šanci činit činy nesmrtelnými,“ přibližuje myšlenku benefičního večera David Ostružár, autor scénáře.

Také letos bude večer benefiční. Dobrovolné vstupné chce orchestr použít pro NF Hospital Broumov a vybavit celé oddělení Lůžka následné péče devíti čističkami vzduchu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!