Soundtrack Poděbrady startuje již za týden. Letos nabídne zdarma koncerty českých interpretů i show Vivaldianno

Soundtrack Poděbrady startuje již za týden. Letos nabídne zdarma koncerty českých interpretů i show Vivaldianno 

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií začne ve středočeských Poděbradech už ve čtvrtek 30. srpna. Hlavní koncerty filmových skladatelů doplní během posledního prázdninového víkendu vystoupení známých interpretů tuzemské hudební scény nebo taneční show Stardance.

Festival zahájí ve čtvrtek skupina Čechomor premiérou nově pojatých skladeb z filmu Rok ďábla. Další dny přinesou světové premiéry koncertů nejznámějších melodií Ondřeje Soukupa či soundtracku k českému hernímu megahitu Kingdom Come: Deliverance.

Se svou audiovizuální show přijíždí do Poděbrad slavný francouzský hudební skladatel Eric Serra. Ten přenese návštěvníky do světa sci-fi a napětí, a to s hity z filmů James Bond: Zlaté oko nebo Pátý element. Jeho vystoupení bude hlavním bodem sobotního programu.

Taneční show v choreografii Jana Ondera, připravená speciálně pro festival, provede diváky melodiemi z řady slavných filmů. Originálním příběhem se protančí osobnosti z televizního pořadu StarDance, a to Jan Onder, Dana Batulková, Kateřina Baďurová a profesionální tanečníci Michal Padevět, Veronika Lálová a Marek Zelinka.

Nejen děti se mohou těšit na projekci pohádky Ať žijí duchové nebo promítání filmu S čerty nejsou žerty spojené s vystoupením symfonického orchestru, který interpretuje soundtrack Jaroslava Uhlíře.

Bezplatný doprovodný program

Tradicí festivalu je sobotní Koncert před půlnocí, který je pro návštěvníky festivalu zdarma. Letos jím bude show Vivaldianno, mezinárodní projekt o životním příběhu hudebního génia Antonia Vivaldiho. Barokní hudba se propojí s art-rockovým zvukem, moderním tancem a velkoplošnou animací.

Koncert bude exkluzivní nejen díky návštěvě americké violoncellistky Tiny Guo, sólistky Hanse Zimmera, ale také obřími projekcemi na vnější zdi poděbradského zámku. Nejlepší výhled se tak divákům naskytne z protějšího břehu Labe u kryté koncertní haly nebo z Městského ostrova,” uvedl ředitel festivalu Michal Dvořák.  

Každý den vyvrcholí večerní program taneční afterparty s DJs – Michaelem Burianem, Ondrayem nebo s britským duem Addictive TV, které propojuje videa se zvukovými samply.

Doprovodný program v lázeňském parku nabídne návštěvníkům zdarma další koncerty, na kterých zahrají zvučná jména české hudební scény – Aneta Langerová, Emma Smetana, Ondřej Gregor Brzobohatý a David Koller. Ten vystoupí s originální audiovizuální show a spolu s ním se na pódiu objeví i Bára Poláková. Nebudou chybět workshopy, výstavy, tančírna, herní technologie, VR nebo kinobus.

Foto archiv Soundtrack Poděbrady

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Zámek Poděbrady nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!