Podzemní tunely i mechanismus orloje. Staroměstská radnice otevře běžně nepřístupné prostory

Podzemní tunely i mechanismus orloje. Staroměstská radnice otevře běžně nepřístupné prostory 

Reprezentační sály a veřejnosti nepřístupné prostory Staroměstské radnice v Praze se zájemcům zpřístupní od 13. do 18. září. Program nabídne speciální prohlídky, tematické přednášky nebo unikátní odhalení oltáře.

Letošní Radnice dokořán, která připomíná 680. výročí založení Staroměstské radnice, výjimečně zpřístupní svatební síně a kanalizace pod radnicí, součástí prohlídky budou i běžně nepřístupné sklepy radničních domů na Malém náměstí a podzemní tunely mezi radničními budovami.

 

Otevřou se také netradiční vyhlídky na Staroměstské náměstí i čerstvě zrestaurovaný mechanismus orloje. Návštěvníci si budou moci prohlédnout rovněž Rezidenci primátora, bývalou Andělskou kolejNovoměstskou radnici.

Součástí programu budou také bloky tematických přednášek – zabývat se budou rekonstrukcí věže radnice, významnými osobnostmi nebo architekturou. Návštěvníky čekají i hudební vystoupení – zaposlouchat se budou moci do populární či chrámové hudby. Těšit se můžou i na unikátní odhalení oltáře, který se na radnici vrátí po 73 letech.

Pro účast na prohlídkách je nutná registrace zde, rezervační systém bude spuštěn 27. srpna. Kompletní program naleznete zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Podzemní tunely i mechanismus orloje. Staroměstská radnice otevře běžně nepřístupné prostoryPodzemní tunely i mechanismus orloje. Staroměstská radnice otevře běžně nepřístupné prostory
 

Mohlo by se ti líbit...

Staroměstská radnice nabízí i další akce

Místo konání: Staroměstská radnice

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!