Svátek vína, hudby a středověku. Po roce se opět vrací Znojemské historické vinobraní

Svátek vína, hudby a středověku. Po roce se opět vrací Znojemské historické vinobraní 

Historické a hudební scény, gastronomie, ohňostroj a samozřejmě víno – to nebude chybět na letošním Znojemském historickém vinobraní, které se uskuteční o víkendu od 14. do 16. září.

Největší svátek vína v České republice nabídne i letos program pro všechny věkové kategorie a milovníky různých hudebních žánrů na celkem 13 scénách. „Návštěvníci se mohou těšit nejen na hudební program na třech scénách, ale hlavně na ten historický, kterému patří scén šest. Na ten klademe největší důraz, je to přeci Znojemské historické vinobraní,“ uvedl starosta Znojma Jan Grois.

Na stage se během prvních dvou dnů festivalu objeví zvučná jména české hudební scény. V pátek na znojemském Masarykově náměstí vystoupí mimo jiné Adam Mišík, kapela Buty nebo Harlej. Zároveň v tento den doputuje do centra města průvod v čele s králem Janem Lucemburským.

V sobotu se budou moci návštěvníci zaposlouchat do melodií skupiny Slza, Čechomor nebo zpěváka Bena Cristovaa. Večer zakončí komponovaný ohňostroj pojmenovaný Pochod římských legií.

V letošním třídenním programu se opět můžete vydat do Středověké krčmy. K ochutnání tu bude například vařený vepřový ovar, zelná polévka, smažené kapří kousky nebo trhanec s marmeládou. Sál předků na znojemském hradě i letos obsadí scéna Víno všemi smysly. „Pro velký zájem jsme se rozhodli tuto scénu protáhnout na dva dny konání vinobraní. Netradičně poznávat víno tak budou moci zájemci kromě soboty už i v pátek,“ objasnil ředitel Znojemské Besedy František Koudela.

Na své si přijdou i sběratelé. I letos bude královská družina rozhazovat během průvodu stříbrné a zlaté mince. Ty zlaté mohou šťastní chytači vyměnit za vstupenku na Znojemské historické vinobraní. Těm, kterým se mince nepovede ulovit, nabídnou pořadatelé mince stříbrné v Turistickém informačním centru na Obrokové ulici po celou dobu konání vinobraní. Motivem mincí se stala turistická novinka města Znojma pro letošní rok – Hradební opevnění.

Foto archiv Znojemského historického vinobraní

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!