Zpátky do lavic? Festival VyšeHrátky dětem zpříjemní první školní dny

Zpátky do lavic? Festival VyšeHrátky dětem zpříjemní první školní dny 

V následujících dnech vrcholí přípravy 15. ročníku VyšeHrátek, interaktivního festivalu nejen pro děti a jejich rodiče. I letos nabídne pestrý program chytré zábavy a hravého vzdělávání. V září tedy nejen do školy, ale od 3. do 12. září také na VyšeHrátky za pohádkami i divadelní bojovkou.

Co takhle si o týden prodloužit letní prázdniny? Třeba právě s festivalem VyšeHrátky, který tento rok slaví 15. let a připojí se také k oslavám 100. výročí založení Československa. Toto významné kulaté jubileum si návštěvníci připomenou například díky tradiční divadelní bojovce, letos na téma Vítejte v Československu!.

Festival VyšeHrátky 2018 se koná od 3. do 12. září v prostorách Královské akropole na pražském Vyšehradě. Ve všední dny se v dopoledních hodinách hraje divadelní bojovka pro školy, víkendový program pro veřejnost proběhne od pátečního odpoledne 7. září do neděle 9. září.

VyšeHrátky nejsou dětským koutkem ani odkladištěm pro zlobivé děti. Přináší pestrý program pro všechny kolemjdoucí

Víkendový program se bude sestávat z více než 20 pohádek a naučných i loutkových her. Pro případ, že si diváci z dostupného programu nevyberou nebo budou nejbližší pohádky vyprodány, po celý den bude k dispozici speciální plenérová herna a původní výtvarné dílny vytvořené přímo pro festival. Zdarma proběhne hudební workshop pro malé i velké a celodenní zábavu doplní oblíbené čtení tatínků, maminek, tetiček a strýčků.

Mnohaletou praxí s organizaci festivalu pro děti je tak zaručena programová nabídka, která podněcuje fantazii a přináší mnohem víc než půlhodinové zabavení.

Sledujte kompletní program 15. ročníku.

Festival VyšeHrátky pořádá od roku 2004 vždy na začátku září Studio DAMÚZA ve spolupráci s NKP Vyšehrad. VyšeHrátky jsou interaktivní festival se zaměřením na loutkové a autorské divadlo a hravě vzdělávací aktivity pro širokou veřejnost. Program se zaměřuje především na skupinu rodičů, kteří chtějí aktivně trávit volný čas se svými dětmi a na školní kolektivy.

Zdroj foto: Tomáš Hejzlar

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Zpátky do lavic? Festival VyšeHrátky dětem zpříjemní první školní dnyZpátky do lavic? Festival VyšeHrátky dětem zpříjemní první školní dnyZpátky do lavic? Festival VyšeHrátky dětem zpříjemní první školní dny
 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!