Sezóna hroznů začíná. Mikulov chystá 71. Pálavské vinobraní

Sezóna hroznů začíná. Mikulov chystá 71. Pálavské vinobraní 

Třídenní program se sklenkou dobrého vína v ruce. Zábava pro děti i dospělé. Na to láká tradiční ročník moravské akce, která proměňuje ochutnávání révy v komplexní kulturní zážitek.

Několik tisíc milovníku vynikajícího pití zavítá od 7. do 9. září na jih Moravy. Kouzlo Mikulova, mnoha jeho zákoutí i jeho genius loci spolu s bohatým programem láká návštěvníky všech generací prožít ve slunném cípu jižní Moravy hudební, gastronomické a vinné zážitky.

Po celé tři dny potrvá v zámeckém sále Národní soutěž vín mikulovské vinařské podoblasti s veřejnou ochutnávkou více než 500 vzorků nejlepších vín, vše za doprovodu cimbálové muziky. Tradičně nebude chybět ani ukázka zpracování hroznů pod taktovkou Sedleckých vín, a to na zámecké terase u Udírenské věže.

„Na horním nádvoří zámku by si návštěvníci neměli nechat ujít rodinnou soutěž za poznáním života vinaře – Po stopách vinaře. Novým doprovodným programem jsou přednášky na téma Co jste chtěli vědět o víně a báli jste se zeptat nebo Moje dětství mezi vinohrady – rok vnučky vinaře,“ zve návštěvníky ředitel pořadatelské agentury Mikulovská rozvojová David Gerneš.

Víno, burčák a další gastronomické pochutiny si návštěvníci vychutnají ve stáncích Vinařského městečka v Kapucínské ulici, na náměstí, v amfiteátru a jeho okolí. O ten nejlepší burčák budou návštěvníci již potřetí hlasovat celý pátek a sobotu. 71. ročník vinobraní se rovněž ponese ve znamení snížení množství plastového odpadu. Letos poprvé bude v celém areálu zaveden systém vratných kelímků. Víno se ale tradičně bude degustovat ve skleničkách.

V záplavě révy ale zbyde čas i na tradiční kulturu. V pátek vystoupí stand-up komik a kouzelník Richard Nedvěd, Skety, Mech nebo Milan Peroutka se skupinou Perutě. Vrcholem pátečního večera na náměstí bude vystoupení legendárního Yo Yo Bandu a v amfiteátru zahrají Aneta Langerová a Divokej Bill. Sobota bude na náměstí patřit tradičním cimbálovým muzikám, lidovým soborům, ale i stand-upu Lukáše Pavláska nebo šansonu Jany Musilové a klavíristy Petra Maláska.

Pro děti pak Pálavské vinobraní připravilo divadelní představení, pásmo her, soutěže, písničky, kejklíře, žoldnéře a další komedianty, kteří budou bavit celý víkend všechny děti nejen v zámecké zahradě, ale i na Kozím hrádku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!