Dionne Warwick čeká česká premiéra. Na koncertě vzpomene i na Arethu Franklin

Dionne Warwick čeká česká premiéra. Na koncertě vzpomene i na Arethu Franklin 

Bez pocty legendě by to zřejmě ani nebylo možné. Svět se nedávno rozloučil s královnou soulu Arethou Franklin. Její vrstevnice a držitelka pěti cen Grammy Dionne Warwick připomene fenomenální zpěvačku ale především úžasných 55 let své kariéry.

Pražské Kongresové centrum se 14. září stane piedestalem soulových legend. Do české metropole vůbec poprvé zavítá rodačka z New Jersey Dionne Warwick, aby připomněla desítky let svých písní. Odkaz na nedávno zesnulou Arethu Franklin ale nemohl chybět.

"Náš nebeský otec povolal jeden z nejlepších hlasů do svého nebeského sboru," uvedla zpěvačka poté, co obdržela smutnou zprávu o skonu legendy. Obě umělkyně patří k vokálním virtuoskám a nejúspěšnějším postavám hudby 60. a 70. let. Spojuje je především Whitney Houston, jejíž byla Aretha Franklin kmotrou a Dionne Warwick je její setřenicí. V hudbě je pak nejznámější spojitost ve skladbě I Say a Little Prayer, kterou původně v roce 1966 nazpívala Dionne Warwick a o dva roky později ji do hitparád vrátila verze Arethy Franklin.

Do Prahy se Warwick podívá v rámci turné, během něhož vystoupí také v Londýně nebo třeba Hamburku. Na pódiu Kongresového centra ji doprovodí i syn David Elliott a vnučka, zpěvačka Chyenne Eliott, dále pak folk-rockový zpěvák Jon Allen nebo slovenský hudebník Eugen Botos.

Dionne Warwick začínala v gospelovém sboru, s nímž doprovázela Elvise Presleyho. V roce 1962 se vydala na sólovou dráhu s hitem autorské dvojice Burt Bacharach and Hal David Don’t Make Me Over, podle něhož nazvala letošní turné. Jako jedna z nejvýznamnějších ikon populární hudby exceluje také na benefičním singlu We Are the World, společně s Michaelem Jacksonem, Bruce Springsteenem, Lionelem Ricchiem, Tinou Turner nebo Dianou Ross. Její písně, které několikrát živě zazpívala na amerických Oscarech, zní například ve filmech Svatba mého nejlepšího přítele, Dítě Bridget Jonesové nebo v seriálu Simpsonovi.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Kongresové centrum Praha

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!