Festival kytaristů nejen pro kytaristy. To bude Music FestiWall

Festival kytaristů nejen pro kytaristy. To bude  Music FestiWall  

Největší českou přehlídku kytaristů pro hudebníky i nejširší veřejnost chystá třídenní Music FestiWall, který láká na program plný hvězd i na speciální koncerty. Chybět nebude vystoupení české kytarové superkapely či show s názvem Pocta české kytaře.

Kytary, kytary a zase jednom kytary. A samozřejmě také ti, kteří na ně hrají. To bude ústředním tématem Music FestiWallu, který se uskuteční v modřanském areálu Kytary.cz. Akce nabídne třeba koncert českého držitele Grammy Ondřeje Pivce s jeho Kennedy Administration, písničkáře Voxela, kapely Minus 123 minut či bubeníků Miloše Meiera a Aarona Spearse, který spolupracoval i s takovými hvězdami, jako je Alicia Keys či Adam Lambert. Nové album na festivalu pokřtí Michal Pavlíček a dorazí i mnoho kytaristů ze zahraničí, třeba Doyle Dykes či Rabea Massaad & Toska, hvězdy YouTube a sociálních sítí.  

Součástí programu bude také koncert Pocta české kytaře, během něhož vystoupí na scéně se speciálními sety již zmiňovaný Michal Pavlíček, bluesman Roman Pokorný, progresivní hudebník Rony Janeček, Petr Janda z kapely Olympic, showman Miloš Dodo Doležal, David Koller, Honza Křížek a mnoho dalších. “Kdo někdy chodil do lidušky na kytaru, určitě si pamatuje oranžovou knihu Škola hry na kytaru pro začátečníky. Familiérně se jí říkalo Jirmal. Autorem této nejpopulárnější kytarové příručky je totiž právě Jiří Jirmal. A právě tato legenda u nás vystoupí v doprovodu Stanislava Barka,” představuje další účinkující za organizační tým Filip Černý. 

V rámci doprovodného programu pak nebudou chybět prezentace nástrojů, semináře, besedy a workshopy slavných muzikantů. “To bude letos i případ Davida Kollera, který zahraje s Michalem Pavlíčkem, a pak bude divákům k dispozici na besedě o hudbě, hraní v kapele či výběru nástroje,” říká Černý. Chybět nebudou ani neplánované jam session. Organizátorům se navíc povedlo přemluvit všechny hlavní hvězdy festivalu, aby si zahrály společně na jednom pódiu. “Bez zkoušky a příprav. Prostě čistá improvizace a komunikace tím nejkrásnějším a zároveň výsostně univerzálním jazykem - hudbou,” dodává.

Chybět nebude ani program pro děti, kterým bude patřit páteční festivalový den. Jim i jejich rodičům se budou věnovat odborníci i hudebníci, mimo jiné třeba Voxel. Organizátoři slibují také free zónu s posezením i občerstvením, v rámci něhož festival nabídne i pivo Kopák exkluzivně vařené pro tuto událost. Vstup na Music FestiWall je zcela zdarma.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!