Die Antwoord se vrátili do Prahy se svou nekompromisní show. Nabídli největší hity i energickou živelnost

Die Antwoord se vrátili do Prahy se svou nekompromisní show. Nabídli největší hity i energickou živelnost  80%

Neobvyklý zážitek nabízelo v pondělí 20. srpna pražské Výstaviště. Již od sedmnácté hodiny se na prostranství za Průmyslovým palácem začaly scházet davy fanoušků, podle nichž bylo jasné, že nepůjde o tuctovou záležitost. Do Prahy se totiž vrátila bláznivá partička Die Antwoord.

Chlapík s hlavou jednorožce, týpek navlečený v kostýmu draka či fanoušci v oblečení, které byste si do práce pravděpodobně nevzali. Na holešovickém Výstavišti se sešla pestrá skladba návštěvníků. Od teenagerů po ty, kteří by mohli být jejich rodiči. Všechny spojil jeden cíl - koncert jihoafrické partičky Die Antwoord, která vyběhla na pódium krátce po půl deváté. 

Watkin Tudor Jones alias Ninja a zpěvačka Yolandi Visser, která si nechává říkat Yo-Landi Vi$$er, odstartovali svůj set písní Pitbull Terrier. Následovaly Fatty Boom Boom, Girl I Want 2 Eat U, Daddy a Banana Brain. Die Antwoord nekompromisně dávkovali jeden hit za druhým. Nezapomněli na žádný ze svých zásadních songů, jako jsou Ugly Boy, I Fink U Freeky či Enter The Ninja, kterým celou svou bláznivou jízdu zakončili. 

Nejsou to ale jen taneční a hip hopové songy, díky nimž vešli Die Antwoord do širšího povědomí fanoušků po celém světě. Prosluli také (a možná i především) svou show, při které si rozhodně neberou servítky. Jejich vystoupení jsou pestrá, nápaditá, vulgární a provokativní. Ne jinak tomu bylo při pražském koncertě. Především Yo-Landi neustále měnila své kostýmy, dvě tanečnice předváděly neskutečný fyzický výkon. Energie na pódiu byla neskutečná a přecházela i na publikum, které nevydrželo stát chvilku v klidu.  

Svou roli hrála v představení také promyšlená scéna, na níž nechyběla víceúrovňová pódia ani několik LED obrazovek, na nichž během jednotlivých songů doplňovaly atmosféru nejrůznější animace. V jednu chvíli na nich plály plameny či úryvky z videoklipů, v druhou odvážné animované smyčky. Divočinu na pódiu doplňovala také místy až kýčová světelná show, která by samozřejmě mohla být propracovanější, ale to by to nemohli být Die Antwoord. Takhle to vše fungovalo a zapadalo do sebe. 

Jasně, Die Antwoord rozhodně nejsou pro všechny posluchače. Nicméně vidět jejich show za to skutečně stojí. Hluchá místa se sice objevovala, ale jen zřídka, kdy místo populární dvojice na pódiu řádil jen DJ. Fanoušci se však nechávali strhnout živelností a energičností celé show a atmosféra byla přesně taková, jaká by měla na podobné akci být. Zcela nespoutaná a elektrizující. 

 

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!