Koncert vítězů Petrof Festu láká na Chopina, Rachmaninova i Dvořáka

Koncert vítězů Petrof Festu láká na Chopina, Rachmaninova i Dvořáka 

Letos se vůbec poprvé koná v České republice v Hradci Králové mezinárodní letní festival Petrof Fest. V rámci něho se 24. srpna v Sukově síni Rudolfina uskuteční koncert, během něhož vystoupí výherci, kteří uspěli v Mezinárodní soutěži konané právě v rámci této akce.

Během koncertů vítězů zaplní honosnou Sukovu síň melodie Chopina, Rachmaninova, Scriabina, Dvořáka i hudba dalších světových velikánů. Vystoupí mexické duo Anatoly Zatin & Vlada Vassilieva, na piano zahrají Rusky Irina Kaufman-Brookes a Irina Aslanova, Kanaďan Boris Konovalov či Mark Fouxman, jehož kořeny sahají do Izraele i Spojených států. Housle rozezní ruský hudebník Victor Abramian a cello Američan Eugene Osadchy

Chybět nebudou ani výherci Cuervo-Petrof International Piano Competition, která proběhla v Mexiku. V rámci ní uspěli Saul Ibarra Ramoso, Luciana Murairao a Luis Villa Roa. “Nenechte si ujít závěrečný koncert, který shromažďuje některé z nejvýznamnějších světových umělců a učitelů hudby, kteří sdíleli své zkušenosti se studenty z celého světa během dvou týdnů mistrovských kurzů, koncertů, profesionální a kulturní výměny,” lákají pořadatelé.  

Vstupenky na koncert, který se uskuteční 24. srpna v Rudolfinu, jsou stále k dispozici v internetovém předprodeji sítě Ticketstream. Cena jedné vstupenky činí 280 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rudolfinum - Sukova síň nabízí i další akce

Místo konání: Rudolfinum - Sukova síň

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!